Üniversiteler Süper Ligi ve Üniversiteler 1. Ligi’nde, geride bıraktığımız hafta sonu oynanan çeyrek final müsabakaları sonucunda 2016 – 2017 sezonu için Üniversiteler Süper Ligi’ne çıkmaya hak kazanan takımlar belli oldu.

Üniversiteler 1. Ligi’ndeki çeyrek final maçları sonrası Özyeğin Üniversite Wolves, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Anka, Yıldız Teknik Üniversitesi Stallions ve Kocaeli Üniversitesi Sharks takımları, Üniversiteler Süper Ligi’ne çıkmayı başardı.

Çeyrek final eşleşmelerinde Cumartesi günü, Özyeğin Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi’ni 20 – 0 geçerken, THK Anka, Işık Üniversitesi’ni 8 – 0 yenmeyi başardı. Pazar günü ise Kocaeli Üniversitesi, Mersin Üniversitesi’ni deplasmanda 32 – 6 yenerek Süper Lig’e geri dönmüş oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi ise Bilkent Judges’ı 21 – 0 geçerek adını Süper Lig’e yazdıran son ekip olmayı başardı.

Üniversiteler 1. Ligi’nde 1 Mayıs 2016 Pazar günü Özyeğin Üniversitesi – Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi – Kocaeli Üniversitesi yarı finalleri oyanancak.

Üniversiteler Süper Ligi’nde ise aynı hafta sonu oynanan çeyrek final maçları sonrası yarı finale kalan takımlar Süleyman Demirel Üniversitesi Spartans, Anadolu Üniversitesi Rangers, Yeditepe Üniversitesi Eagles ve Sakarya Üniversitesi Tatankaları oldu.

Cumartesi günü Süleyman Demirel Üniversitesi, Başkent Ünversitesi’ni 14 – 7’lik skorla geçerken Anadolu Üniversitesi, ligin iddialı ekibi Bilgi Üniversitesi’ni 20 – 0’lık skor ile dize getirdi.

Üniversiteler Süper Ligi’nin en sürpriz sonucu ise Pazar günü İTÜ ile Yeditepe Üniversitesi arasında geçen çeyrek final maçında gerçekleşti. Yeditepe Eagles, son iki sezonun şampiyonu İTÜ Hornets’i yenerek, adını yarı finale yazdırdı. Üniversiteler Süper Ligi’nde haftanın son maçında ise Sakarya Üniversitesi, kendi sahasında İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni 35 – 0 gibi farklı bir skorla geçerek yarı finale yükseldi.

Üniversiteler Süper Ligi’nde 30 Nisan 2016 Cumartesi günü Yeditepe Üniversitesi – Sakarya Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi – Süleyman Demirel Üniversitesi karşılaşmaları oynanacak.

Karşılaşmaların saatleri ve yerleri henüz açıklanmış değil.