Uluslararası Amerikan Futbolu Federasyonu IFAF tarafından düzenlenen Avrupa 2016 Şampiyonlar Ligi ilk hafta karşılaşmasında Rus rakibi St. Petersburg Griffins’i Marmara Üniversitesi BESYO Stadyumu’nda ağırlayan Koç Rams, rakibini 47-17 gibi ezici bir skorla alt ederek lige galibiyet ile başladı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Amerikan Futbolu Ligi’ni (TAFL) Boğaziçi Sultans’ın ardından ikinci sırada bitiren ve Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanan Rams, Griffins karşısında 13-7 ile önde bitirdiği ilk çeyreğin ardından adeta bir daha hiç arkasına bakmadı ve quarterback Palmer Wilsie’nin altı touchdown’luk harika performansıyla rakibini domine etmeyi başardı.

Wilsie’nin bu muazzam performansına ek olarak running back Stephen Strother da dördüncü çeyrekte bulduğu tam tamına 72 yardlık koşu touchdown’u ile yıldızlaştı. Biz de NFLTR ailesi olarak başta Wilsie, Strother ve diğer etkili isimler Paul Morant ve Strahina Stepovic olmak üzere bütün Koç Rams takımını ve antrenör kadrosunu elde ettikleri bu galibiyetten dolayı tebrik ediyoruz.

Öte yandan, geçtiğimiz sezon TAFL’yi şampiyon olarak tamamlayan Boğaziçi Sultans, Şampiyonlar Ligi’nde bu hafta Portekiz’in yolunu tutacak ve Cumartesi günü başkent ekibi Lisboa Devils ile karşı karşıya gelecek. Sultans’a da bu zorlu deplasmanında şimdiden başarılar diyelim.