Seattle Seahawks, sürpriz bir şekilde 2014 Super Bowl’unu takıma kazandıran ve Legion of Boom lakabını alan efsane defans hattını geri getiriyor! Serbest oyuncu piyasasının açılmasından neredeyse bir buçuk ay sonra, draft’a iki hafta kalmış, Seahawks kimsenin beklemediği bir transfer bombası patlattı.

Seahawks, Legion of Boom ekibinin orijinal üyelerinden yıldız cornerback Brandon Browner ile bir yıllık sözleşme imzalayarak başarılı oyuncuyu takıma geri döndürdü.

2012 sezonundan ve 2014 playoff’larına kadar Kam Chancellor ile Earl Thomas’tan oluşan safety’ler ve Richard Sherman ile Brandon Browner’dan oluşan cornerback hattı adeta rakip takımların kabusu haline gelmiş ve Legion of Boom, NFL’in en çekinilen secondary hattı olmuştu.

Brandon Browner, Seattle Seahawks’ın 2014 yılındaki şampiyonluğunun ardından New England Patriots’a transfer olmuş, orada da bir şampiyonluk kazandıktan sonra geçtiğimiz sezonu New Orleans Saints formasıyla geçirmişti.

Ancak Browner, geçtiğimiz sezon istatistiksel olarak NFL’in en kötü cornerback’lerinin başında gelmişti. Receiver’ları savunmak bir kenara olsun, 31 yaşındaki oyuncu 24 penaltıya sebep olarak adeta NFL tarihine geçecek kadar kötü bir performans ortaya koymuştu.

Browner’ın ayrılışı sonrası Seahawks halen ligin en iyi savunmalarından biri olsa da secondary’si hiçbir zaman Legion of Boom dönemindeki kadar iyi olmamıştı. Takım 2014 yılında Browner’ın boşluğunu Byron Maxwell ile doldurmaya çalışmış ancak ertesi sene Maxwell’ın Philadelphia Eagles’a gidişi sonrası, ilk 11’e Cary Williams’ı yerleştirmişti. Cary Williams ile Seahawks umduğunu bulamamış ve tecrübeli oyuncuyu kötü performansları sonrası takımdan kesmişti.

Şimdi, eski takımıyla bir yıllığına 1.75 milyon dolarlık bir kontrat imzalayan Browner, hem eski şaşalı günlerine geri dönmeye uğraşacak hem de tekrardan buluştuğu Richard Sherman-Kam Chancellor-Earl Thomas üçlüsüyle Legion of Boom’u geri getirmeye çalışacak. Ancak sonuç nasıl olursa olsun, yeni sezonda tekrardan Legion of Boom ekibini takip etmek büyük bir zevk olacak.