Son şampiyon Denver Broncos, Peyton Manning’in emekliliği ve yedeği Brock Osweiler’ın Houston Texans’a gidişinden sonra harıl harıl bir quarterbak arayışına girmişti. Takım, bu quarterback arayışının çerçevesinde Philadelphia Eagles’ın yedeği Mark Sanchez ile anlaşmış ancak quarterback arayışına Sanchez’e rağmen devam etmişti…

Mark Sanchez, her ne kadar New York Jets forması altında geçirdiği ilk iki sezonda Konferans Finali oynasa da ardından gelen kötü sezonlar, sakatlıklar sebebiyle ve Philadelphia Eagles’ta yedek bekleyip, zaman zaman oynadığı iki yılın ardından Broncos’un aradığı quarterback değildi. Bu sebepten ötürü Denver Broncos’un adı off-season’da uzunca bir süre Colin Kaepernick, Sam Bradford, Ryan Fitzpatrcik gibi takım arayan quarterback’lerle anılmaktaydı…

Kaepernick, Bradford ve Fitzpatrcik bir yana dursun, Denver Broncos, 2016 NFL Draftı’nın ilk turunda yaptığı takas ile 31. sıradan, 26. sıraya yükseldi ve Memphis Üniversitesi’nin quarterback’i Paxton Lynch’i seçecek tüm bu transfer dedikodularına dur dedi.

Broncos, 31.sıra seçim hakkı ve üçüncü tur seçim hakkını (94.sıra) Seattle Seahawks’a göndererek, 2016 NFL Draftı’nın Jared Goff ve Carson Wentz’ten sonra en iyi üçüncü quarterback’i olarak gösterilen Paxton Lynch’i kadrosuna kattı.

Takımın genel menajeri, efsanevi quarterback John Elway, yaptığı açıklamada, “Paxton Lynch’in bir Bronco olması konusunda çok heyecanlıyız, bizim sistemimize tam olarak uyuyor ve büyük bir heves ile oynuyor.” diye konuştu.

Şimdi, genç quarterback Paxton Lynch’in 2016 NFL sezonu için Mark Sanchez ile forma rekabetine girmesi bekleniyor. Çoğu otoriteye göre, genç bir quarterback için en iyi seçenek birkaç sene kenarda oturup NFL sistemini öğrenmek olsa da Paxton Lycnh, belki de Sanchez’den formayı kapıp, sezonu as oyun kurucu olarak açabilecek bir potansiyele sahip.

22 yaşındaki oyun kurucu geçtiğimiz sezon Memphis forması altında NCAA’de çıktığı maçlarda, 3,776 yard, 28 touchdown pası ve sadece dört interception ile oynamıştı.

Lynch seçimi Broncos taraftarlarına geleceğe dair çokça umut verirken, son şampiyonu, olası bir free agent’a verilecek büyük bir kontrattan kurtarmış oldu. Lynch’in Denver Broncos’un yeni Peyton Manning’i olup olamayacağını ise zaman gösterecek…