NFLTR Podcast’te bu hafta Hilmi Çeltikçioğlu ve Kaan Özaydın, dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı. Haftanın gündeminden konular, NFL’in All-Star’ı Pro Bowl’un yeniden yapılandırılması ile hayata gözlerini yuman efsane boksör Muhammad Ali’nin NFL ile ilişkisi olurken, sorular şu şekildeydi:

1- Kansas City Chiefs’in oyun kurucusu Alex Smith iyi bir quarterback mi kötü bir quarterback mi? Fazla mı eleştiriyoruz?

2- Zamanında NFL’de takımlarının grupları nasıl oluştu? Şehirler arası mesafeler mi baz alındı?

3- Taktisel dizilişlerde nickel formation nedir? I-Formation nedir? No-Huddle Offense nedir?

4- NFL’de salary cap sistemi nasıl işliyor? Salary cap’ten artan para bir sonraki yıla bırakılabiliyor mu? Oyunculara verilen garanti ücretler yıllara bölünebiliyor mu?

5- Oyuncular birliği ve NFL arasında yapılan anlaşmanın içeriği nedir? Bu anlaşmada para konularından başka neler var?

6- Draft edilecek oyuncular neye göre belirleniyor? Mock draft’larda neden genelde hep aynı oyuncular üst sıralarda oluyor?

7- Amerikan futbolunda holding nedir ve nasıl olur?

8- Hücum esnasında kenarda ellerinde kırmızı direkler olan adamlar neden var? O esnada hangi hakta, kaç yard alınması gerektiğini nasıl anlarız?

NFLTR Podcast #23

İndir/Download

Podcast’te yanıtlanmasını istediğiniz sorularınızı bize NFLTR Forum Sayfaları‘ndan, Facebook‘tan, Twitter‘dan veya yorumlar bölümünden iletebilirsiniz.