30 yaş, bir sporcu için kariyerinin zirvesi olabilir ancak iş NFL’de running back oynamaya geldiğinde yaş 30’a dayandığında çoğu oyuncu kramponlarını asmaya başlıyor bile. İşte New York Jets’in running back’i Matt Forte, bu isimlerden biri değil.

Jets’in off-season’da Chicago Bears’tan kadrosuna kattığı Matt Forte, Perşembegecesi takımının Buffalo Bills’e karşı oynadığı maçta 100 yard koşup, üç de touchdown’a imza atarak, Jets’i Bills karşısında 37 – 31’lik galibiyete taşıdı.

Tecrübeli running back, takımının sezonun ilk galibiyetine ulaşmasında aslan payını alırken, Jets’in bu yaz transfer hikayesiyle gündemi meşgul eden ancak son anda takımda kalan quarterback’i Ryan Fitzpatrick, 34’de 24 pas isabeti, 374 yard ve bir touchdown pasıyla, eski takımı Buffalo Bills’e adeta bir mesaj gönderdi.

Jets açısından wide receiver’lar Erick Decker (126 yard ve bir touchdown) ve Brandon Marshall (101 yard) galibiyetin diğer kilit isimleri oldu.

Öte yandan Buffalo Bills’te ise oyun kurucu Tyrod Taylor, 297 yard pas atarak kariyerinin en iyi rakamına ulaştı. Taylor, maçı üç touchdown pası ile tamamlasa da maçın son çeyreğinde attığı kritik interception ile eleştiri oklarının hedefi oldu. Taylor, aynı zamanda maçın son anlarında aldığı sert bir sebebiyle hakemler tarafından oyun dışı bırakıldı ve maçın en kritik anlarında formasını yedeği EJ Manuel’e devretmek zorunda kaldı.

37 – 31’lik sonuçla New York Jets durumunu 1-1’e getirirken Buffalo Bills ise ilk sekiz maçını kaybettiği 2010 sezonundan beri ilk defa 0-2 konumuna düşmüş oldu…