Türkiye Amerikan futbolu yine bir federasyon seçimi ile karşı karşıya. Karşı karşıya dediğime bakmayın aslında yancı… Siz kızmadan önce ben durumu açıklayım. Resmi adıyla Türkiye Ragbi Federasyonu’nun altında, Internet’e göre Türkiye Beysbol ve Softball Federasyonu’nun bünyesinde bir spor dalı Amerikan futbolu.

Biraz sayılara bakacak olursak. Seçime 191 delege girecek ve Türkiye Ragbi Federasyonu başkanı seçilecek. Ragbi delegesi sayısı 14! Amerikan futbolu delegesi sayısı 33! Bu ne demek başkan seçmeyi bırakın seçime girmek için delegelerin %15’inin sizi aday göstermesi lazım. Yani ragbi takımları bir araya gelse Türkiye Ragbi Federasyonu başkanlığı için aday bile çıkaramıyor.

Amerikan futbolu branşı seçimlerde ucundan aday gösterebilir, bir tane. O da bütün takımlar bir araya gelip ortak bir adayda anlaşabilirse… Demokrasilere çare tükenmez ama seçilme şansı yok. Bir sonraki seçime de delege sayısı herhalde Ragbi’ye döner.

Başkan adaylarına gelirsek. Hali hazırda 2008’den bu yana başkanlık yapan sayın Şahin Kömürcü ve bu sene adını ilk defa duyduğumuz önceden Federasyonda Ragbi branşında görev almış sayın Murat Pazan. Sayın Kömürcü’nün yaptıkları yapacaklarının teminatı. Sayın Pazan ise kapalı kutu, hedefleri veya amaçları şimdilik belirsiz, belki delegelere anlatmıştır. Ancak biz bilmiyoruz… Hangi başkan seçilirse seçilsin Amerikan futbolu başkanla çalışmak, arasını iyi tutmak ve önünü iliklemekle mükelleftir. Bunu yapabilenler daha sonra sahaya dönüp alfa erkek rolü oynamaktadır.

Sonuç olarak gerçek dünyada federasyonun en aktif branşı olan Amerikan futbolu yancıdır.

Kurulduğu günden bu yana Üniversiteler arası ligde tüm sporlar arasında en çok sporcu ile temsil edilen branş Amerikan futbolu yancıdır.

Mevcut durumda Amerikan futboluun kendi yağında kavrulması sadece mücadele ile mümkündür. Yancılar olduğu sürece de mevcut potansiyel eriyerek mutlak sıfıra doğru ilerleyecektir.

Amerikan futbolu ilk fırsatta kendine gelerek, kendi kendini yönetmek zorundadır. Aksi durumda harcanan tüm emekler bireyleri tüketecek ve bizleri oyuncu statütüsünden seyirciye terfi ettirecektir. 

“Egemenliğini herhangi birine bırakan bir insan kendi iradesinin kullanılacağından emin olamaz. Bunun için insanlar, milletler kendi iradelerini kendi vicdanlarının eğilimini yapmak ve uygulamak isterlerse egemenliklerini mutlaka ellerinde tutmak mecburiyetindedirler. Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceklerini başka birisinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır.”

Merak edenler için seçimler 30 – 31 Ekim 2016 tarihlerinde Ankara’da Manhattan Hotel’de gerçekleşecek…