NCAA’de normal sezonun tamamlanmasıyla birlikte ligin en iyi oyuncusuna verilen Heisman Ödülü de sahibini buldu. Louisville Cardinals’ın 19 yaşındaki oyun kurucusu Lamar Jackson, ödülün bu seneki sahibi oldu ve Louisville tarihindeki ilk Heisman kazananı olarak tarihe geçti.

Sezon boyunca favori gösterilen Jackson, sürprize yer vermedi ve 19 yıl 337 günle bu ödülü kazanan en genç oyuncu oldu. Dün akşama kadar bu unvanı, ödülü 19 yıl 342 günlükken kazanan Jameis Winston elinde bulunduruyordu. Sezonu 3.390 yard, 1.538 koşu yard’ı ve otuz touchdown ile bitiren Jackson aynı zamanda yirmi bir koşu touchdown’ına da imzasını attı.

Clemson Tigers quarterback Deshaun Watson, Oklahoma Sooners quarterback’i ve wide receiver’ı Baker Mayfield ve Dede Westbrook ve Michigan Wolverines linebacker’ı Jabrill Peppers gibi finalistlerin arasında en çok oyu alan Jackson, ödül kazandıktan sonra yaşadığı mutluluğu “Bana bu ödülü layık gören herkese teşekkür ediyorum. Heisman ödülünü aldığım için çok mutluyum ve okulumu en iyi şekilde temsil ettiğim içinde gurur duyuyorum. Bu ödülü aynı zamanda tüm takım arkadaşlarım için de alıyorum.” sözleriyle ifade etti.

İsminin açıklandığı sırada çok duygulandığını belirten 19 yaşındaki Jackson, konuşmasının devamında ise “Normalde fazla duygusal bir kişi değilim. Fakat ismimin açıklandığını duyduğum an çok duygulandım ve neredeyse ağlayacaktım. Bu kadar iyi oyuncunun arasından seçildim. Bunun için Tanrı’ya şükrediyorum.” dedi.

Öte yandan ödül sonrası açıklanan oylama sonuçları da şu şekilde;

  1. Lamar Jackson: 2,144 puan
    2. Deshaun Watson: 1,524 puan
    3. Baker Mayfield: 361 puan
    4. Dede Westbrook: 209 puan
    5. Jabrill Peppers: 208 puan

Lamar Jackson’ın Heisman Ödülü yolunda kaydettiği jeneriklik performansların derlemesini şuradan izleyebilirsiniz:

Öte yandan Jackson’ın bu sene NFL Draft’ına katılamayacağını da belirtelim. Kural gereği henüz ikinci sınıf öğrencisi olan Jackson, NFL Draft’ına 2018 yılından önce giremeyecek. Jackson eski Florida State’li Jameis Winston’dan sonra bir başka Heisman sahibi olarak kolej ligine devam edecek. Jackson önümüzdeki sene yine Heisman’ı kazanırsa Archie Griffin’den sonra, iki kez kolej liginin en değerli oyuncusu olmayı başaran ikinci isim olacak.

Bu sene gösterdiği performansa bakarsak seneye bunu başarması çok zor gözükmüyor. Sizce Jackson önümüzdeki sene de Heisman’ı kazanabilir mi?