Son şampiyon New England Patriots, Indianapolis Colts’un başarılı tight end’i Dwayne Allen’ı takas yoluyla kadrosuna kattığını açıkladı. Patriots, dördün tur draft hakkını Colts’a gönderirken, karşılığında Dwayne Allen ile birlikte, Colts’un altıncı tur seçim hakkını da aldı.

Bu hamle aynı zamanda Martellus Bennett için Patriots’a dönüş kapısını kapattı. Bennett geçen sezon transfer olduğu Patriots’ta Super Bowl şampiyonluğunda önemli bir rol oynamıştı. Yıldız oyuncu sezon sonrası serbest oyuncu piyasasını test etmek istediğini dile getirmişti. Bu transfer sonrası da Bennett, Twitter sayfasından Patriots taraftarlarına veda etti.

Öte yandan Dwayne Allen, Indianapolis Colts’ta Andrew Luck’ın favori hedeflerinden biriydi. 27 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon Colts ile dört yıllık 29 milyon dolarlık bir sözleşme imzalamıştı.

Dwayne Allen, Colts’un Andrew Luck, T.Y. Hilton ve Coby Fleener’ı içeren 2012 NFL Draftı sınıfındaydı. 2014 yılındaki Patriots – Colts maçından önce Patriots head koçu Bill Belichick, Allen’a hayranlığını dile getirmiş ve Dwayne Allen’ın blok konusunda NFL’in en iyilerinden biri olduğunu söylemişti.

Patriots’ta Rob Gronkowski ile birlikte durdurulması en zor tight end ikilisini oluşturacak olan Gronkowski, Andrew Luck ile başladığı Tom Brady ile sürdüreceği için de oldukça şanslı.