Green Bay Packers’ın kilo sorunları sebebiyle oldukça eleştirilen running back’i Eddie Lacy, Seattle Seahawks’ın yolunu tutarak, Packers’ın NFC şampiyonluğu yarışındaki önemli rakibiyle anlaştı.

Lacy’nin menajerlik şirketi Sports Trust Advisors, transferi Twitter’dan açıklarken Eddie Lacy’nin üç milyon doları garanti olmak üzere 5.5 milyon dolarlık bir kontrata evet dediği bildirildi.

Adrian Peterson, Jamaal Charles ve Latavius Murray gibi oyuncuların halen bir takım ile anlaşmadığı piyasada Seahawks’ın Lacy’e yönelmesi çoğu kişiyi şaşırttı. Öte yandan Lacy’nin stili takımın eski running back’i Marshawn Lynch’e benzediğinden ötürü Seahawks’ın böyle bir tercih yaptığı konuşulanlar arasında.

2013 NFL Draftı’nın ikinci turundan seçilen Eddie Lacy, çaylak yılında Packers’ın yıllardır süre gelen koşu hücumu sorununa çözüm olmuş ancak takip eden sezonlarda düşen performansı ve fazla kilolarıyla manşetlerden inmemişti.

Geride bıraktığımız günlerde bir diğer önemli hamle de Oakland Raiders’tan geldi. Sezonun sondan birinci maçında quarterback’i Derek Carr sakatlanınca şampiyonluk hayalleri suya düşen ekip, Pro Bowl wide receiver/returner Cordarrelle Patterson ile anlaştı.

25 yaşındaki Patterson, kariyerinin dört sezonunu da 2013 NFL Draftı’nda kendisini ilk turun 29. sırasından seçen Minnesota Vikings’te geçirmişti. Patterson, geçtiğimiz sezon 52 pas yakalayıp bu alanda kariyer rekorunu kırmıştı. Sekiz maça ilk 11’de çıkan oyuncu iki de touchdown pası yakalamıştı.

Ancak Cordarrelle Patterson’ın oyuna asıl damga vurduğu olay daima kick return’lerde olmuştu. Öyle ki başarılı oyuncu dört yıllık kariyerinin üçünde NFL’in return başına en çok yard kazanan oyuncu ortalamasında zirvede yer almıştı. Bu hamle, Oakland Raiders’ın 2016 yılında en çok eleştirilen taraflarından olan kick return’lere çare olması açısından şu ana kadar off-season’ın en iyi transferlerinden biri olarak değerlendirildi.