2002 yılından beri NFL’de dokuz takım gezen veteran quarterback Josh McCown, yine dört ayak üstüne düştü ve 38 yaşında kendine takım bulmayı başardı.

34 yaşına kadar neredeyse tüm kariyerini yedek oyun kurucu olarak geçiren Josh McCown, o sezon Chicago Bears’ta Jay Cutler’ın sakatlığı sonrası gösterdiği iyi performansla Tampa Bay Buccaneers’tan dev bir kontrat kapmıştı. Bucs kariyeri bir sezon süren McCown, takımdan kesildikten sonra herkesi şaşırtan bir şekilde Cleveland Browns ile üç yıllığına 15 milyon dolara anlaşmıştı.

Cleveland’daki performansı da Tampa Bay’deki gibi hayal kırıklığı yaratan McCown, geride bıraktığımız sezonun ardından takımdan kesilmişti. Tecrübeli oyuncu şimdi ise bir yıllığına altı milyon dolara New York Jets’in yolunu tuttu.

Geçtiğimiz sezon quarterback’leri Ryan Fitzpatrick, Geno Smith ve Bryce Petty’den umduğunu bulamayan Jets’in, bir yıllığına altı milyon dolar verdiği McCown’ı as oyun kurucu yapması bekleniyor.

McCown’ın kontratının altı milyon dolarının garanti olduğu, ayrıca toplamda yedi milyon dolara varacak primler içerdiği de basına yansıyanlar arasında. Sözleşmeye göre, McCown, bir maçın yüzde ellisinden fazla sahada olduğu durumlarda 125 bin dolar ve playoff/Super Bowl yapılması takdirde de beş milyon dolara çıkan primler alacak.

Ryan Fitzpatrick ve Geno Smith’in kontratını yenilemeyen Jets’in kadrosunda şu anda genç quarterback Bryce Petty ve Christian Hackenberg de bulunuyor. Petty geçen sezonki performansıyla kimseye umut vermezken, geçtiğimiz yılın draft’ının ikinci turundan seçilen Christian Hackenberg ise henüz hiçbir NFL maçında aktif olarak 46 kişilik kadronun içinde yer almadı.

Geçtiğimiz sezon Browns forması ile beş maçta oynayıp, bunların üçünde ilk 11’de sahaya çıkıp, altı touchdown pası ve altı interception’lık performans ortaya koyan Josh McCown’ın, Jets’te buna benzer performanslarının üstüne çıkamayacak olması yüksek bir ihtimal. Takımın 2017 NFL Draftı’nın altıncı sırasından bir oyun kurucu seçmesi de olasılıklar arasında bulunuyor…