Koç Rams ve Sakarya Tatankaları’nın şampiyonluk ipini göğüslemek için sahaya çıkacağı Kulüpler 1. Ligi finalini Sarıyer Ziya Öniş Stadı’nda takip edemeyecek olanlar üzülmesin! 15 Haziran Perşembe günü, saat 15.00’te başlayacak olan bu büyük karşılaşma TRT Spor ekranlarından canlı yayınlanacak!

İlk olarak 18 Haziran Pazar günü saat 16.00’da oynanacağı duyurulan final maçı, TRT’nin canlı yayın talebi sonrası 15 Haziran Perşembe gününe çekildi ve karşılaşmanın yeni saati de 15.00 olarak açıklandı.

Her ne kadar bu gelişme, Türkiye’deki Amerikan futbolu için oldukça sevindirici bir haber olsa da TAFL finalinin hafta içine alınması birçok kişi tarafından eleştirilmiş durumda. Ancak bu maç Türk Amerikan futbolu tarihinin ulusal kanallarda canlı yayınlanan ilk maçı olarak tarihe geçecek!

Daha önce 2005-2006 sezonunda Ege Dolphins ve Boğaziçi Sultans’ın İnönü Stadyumu’nda kozlarını paylaştığı ve sonunda 30-8’lik skorla Sultans’ın şampiyonluğa ulaştığı unutulmaz final de Kanal 1 ekranlarından yayınlanmıştı. Öncesinde canlı olarak yayınlanacağı açıklanan maç, çeşitli sebeplerle banttan yayınlanmıştı.

2009-2010 sezonunda ise İstanbul Cavaliers’ın Gazi Warriors’ı 18-13 ile mağlup edip kısa tarihindeki ilk ve tek Kulüpler 1. Ligi şampiyonluğuna ulaştığı final ise NFLTR.com üzerinden, maç öncesi ve sonrası röportajlarıyla birlikte, canlı olarak yayınlanan ilk Türk Amerikan futbolu maçı olarak tarihe geçmişti.

Türkiye’nin ulusal yayıncı kuruluşunun canlı yayınıyla büyük bir kitleye ulaşacak olan bu final öncesi, NFLTR ailesi olarak Koç Rams ve Sakarya Tatankaları’na başarılar diliyor ve herkesi 15 Haziran Perşembe günü saat 15.00’te önce Sarıyer Ziya Öniş Stadı’na, stadyumda yerini alamayacak olanları ise TRT Spor ekranlarına bekliyoruz.