Geçen sezon oynanan Super Bowl 50’yi Denver Broncos ile kazanan ve 2016 sezonunda takım playoff’u kaçırdıktan sonra sağlık sorunları sebebiyle emekli olduğunu açıklayan Gary Kubiak, Amerikan futboluna geri döndüğünü açıkladı. Emekliliğe sadece altı ay dayanabilen Kubiak, Broncos çatısına dönüyor ancak bu sefer koç olarak değil.

Önümüzdeki sezon Denver Broncos’ta “Kıdemli Personel Danışmanı” ünvanı altında çalışacak olan Kubiak yaptığı açıklamada “Bu organizasyonun bir parçası olmaya devam etmek benim için büyük bir onur. John Elway ile böyle bir olasılığı uzun zaman önce konuşmuştuk. Daha önce ayrılırken futboldan tamamen kopmadığımı söylemiştim. Saha dışında takıma faydalı olabileceğim için çok mutluyum.” dedi.

Genel Menajer John Elway ise Kubiak ile tekrar çalışacak olması ile ilgili olarak “Oyuncuları değerlendirmekte sahip olduğu deneyim ile bize çok büyük faydaları olacak. Öncelikli olarak üniversite oyuncuları ile çalışacak ancak transfer döneminde de onun bilgisine başvuracağız.” şeklinde konuştu.

2016 sezonunda yaşadığı sağlık problemleri sebebiyle zor günler geçiren Kubiak, Atlanta Falcons’a yenildikleri maç sonrası hastaneye kaldırılmış ve altıncı hafta mücadelesini hastaneden takip etmişti. Sezonun sonuçlanmasının ardından görevinden ayrıldığını açıklayan Kubiak’ın bu kararı, herkesi şaşırtmıştı.

1983-1991 yılları arasında Denver Broncos’da başlayıp bitirdiği oyunculuk kariyeri boyunca John Elway’in yedeği olan Gary Kubiak, bu süre zarfında üç defa Super Bowl görmüş ancak hepsinden üzgün ayrılmıştı. Asistan koç olarak bir defa San Francisco 49ers ile iki defa da Broncos ile Super Bowl kazanan Kubak, koç olarak da Broncos ile ilk sezonunda Super Bowl zaferi yaşamıştı. Yeni görevi gereği Denver’a taşınması gerekmeyen Kubiak, sadece toplantılar için Denver’a gelip gidecek.