2015 sezonu öncesi yeni bir sözleşme arayışı ile hazırlık kampına katılmayan ve istediğini alamayınca sezonun ilk iki maçına da çıkmayan Kam Chancellor, istediği sözleşmeye iki sene gecikmeli de olsa kavuştu. Seahawks ile bu sezon sonu bitecek olan sözleşmesini uzatan başarılı savunmacı, önümüzdeki üç yıl için 36 milyon dolar alacak.

Seattle Seahawks savunmasının liderlerinden biri olan Chancellor, 2015 senesinde hazırlık kampına katılmayınca taraftarlardan biraz tepki toplamış ancak arkadaşlarının desteğini almıştı.

Chancellor’dan yoksun olarak çıktıkları ilk iki maçı kaybeden Seahawks, başarılı savunmacının takıma katılmasıyla birlikte sezonu 10 galibiyet ile bitirmiş ve üst üste dördüncü sezonda playoff’lara katılma hakkını kazanmıştı.

Bireysel istatistikleri kendi standardının altında kalsa da Chancellor, o sezon yine savunmayı bir arada tutan lider görevini sırtlamıştı. Chancellor’ın geri dönüşü sonrası konuşan Genel Menajer John Schneider “Kam’in iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Kendine çok iyi bakmış ve kapıdan içeri girdiği andan itibaren her zaman alıştığımız profesyonelliğini gösterdi.” diyerek aralarında bir sorun olmadığını ima etmişti.

2016 sezonunda hazırlık kampına eksiksiz katılan tecrübeli oyuncu, 12 maçta forma giymiş ve bu sefer sezonu çok daha iyi istatistiklerle tamamlamıştı.

2010 NFL Draftı’nın beşinci turunda Seahawks tarafından seçilen Chancellor, draft’ın sonlarına doğru buldukları yıldızlarla ünlü olan Genel Menajer John Schneider ve koç Pete Carroll’ın en önemli keşiflerinden biri. Yalnız bir anne tarafından mali güçlüklerle yetiştirilen Chancellor, 2014’de çaylak sözleşmesi biterken imzaladığı 34 milyon dolarlık sözleşme sonrası annesine bir Lexus araba ve bir ev almıştı. Bakalım yıldız savunmacının yeni sözleşmesi ile neler aldığını öğrenebilecek miyiz?