Houston’u vuran Harvey kasırgasından sonra şimdi de beşicni seviyeye yükselen Irma kasırgası ile karşı karşıya olan Amerika’da kasırganın etkisi NFL’de de hissedildi.

Ne yöne gideceği hala tahmin edilemeyen Irma kasırgasının Miami üzerinden geçme riski de bulunması üzerine Pazar günü Tampa Bay Buccaneers ile Miami Dolphins arasında oynanması planlanan mücadele 11. haftaya ertelendi.

Normalde 11. haftayı bay geçecek olan Tampa Bay Buccaneers ve Miami Dolphins, Irma kasırgası sebebiyle ilk haftayı bay geçerek 16 hafta aralıksız maç yapacaklar.

Konuyla ilgili konuşan Dolphins oyun kurucusu Jay Cutler “Zor olacak. Enerji depolamak ve iyileşmek için bay haftasına ihtiyacımız oluyor. Bay haftasını şimdiden geçmek bizim için hiç iyi değil” diyerek durumun kendilerini ne kadar zorlayacağını ifade etti.

Ertelenen maç sebebiyle iki takımın da üst üste dış saha maçları yapacak olması ve oyuncuların sezonun sonlarına doğru çok ihtiyaç duyduğu bay haftasını şimdiden geçecek olmaları tabii ki istenen bir durum değil.

Ancak maçı erteleme kararını vermeden önce her olasılığı defalarca gözden geçirdiğini açıklayan NFL yönetiminin, insan sağlığını ve güvenliğini göz önüne aldığında verebileceği en doğru kararın bu olduğu da çok açık…