Geçtiğimiz Pazartesi gecesi Kansas City Chiefs karşısında yaptıkları beş top kaybı sonrası sahadan utançla ayrılan Denver Broncos’da koç Vince Joseph sözünü tuttu. Maçtan sonra oyun kurucu pozisyonunu enine boyuna değerlendireceğini açıklayan Vance Joseph, Çarşamba günü yaptığı olağan basın toplantısında önümüzdeki Philadelphia Eagles maçına Brock Osweiler ile çıkacağını duyurdu.

Son üç maçtan üzgün ayrılan Broncos’da oyun kurucu Trevor Siemian altıncı haftadan beri iki touchdown ve altı top kaybı ile oynuyor. Sezon başındaki formundan uzakta kalan Siemian’ın bench’e çekileceği de bir süredir konuşuluyordu.

Henüz sezon başlamadan sakatlanan Paxton Lynch’in antrenmanlara başladığı haftada Osweiler’ın formayı aldığını düşünürsek, Siemian’ın kötü performansına antrenmanlarda da devam etmesi durumunda genç oyuncu Lynch’in de arkasında kalabilir.

2012 yılında Broncos tarafından draft edilen ve 2015 sezonunda Peyton Manning ile değişmeli oynayarak Super Bowl’u kazanan Brock Osweiler, iki farklı denedikten sonra yuvasına dönmüştü.

2016 senesinde kendisine yapılan teklifleri değerlendirirken Broncos genel menajeri John Elway’in telefonlarına çıkmayarak önce Texans ile anlaşan sonra da Browns forması giyen deneyimli oyuncu, böylece yaklaşık iki sene sonra yine turuncu formasıyla sahaya çıkacak.

Houston ile imzaladığı dev sözleşmeden sonra bir maçta bile bekleneni veremeyen Osweiler’in, sonradan takas edildiği Browns’da bile formayı kazanamadığını düşünürsek durumlar Broncos taraftarları için umut verici görünmüyor.

Eagles karşısında NFL’in en iyi savunmalarından biriyle karşılaşacak olması da tabii ki Osweiler’a yardımcı olmayacak. Osweiler otoriteleri yanıltıp Broncos’daki eski günlerine dönemezse kısa bir süre sonra sahada NFL’de ikinci yılını geçiren Paxton Lynch’i görebiliriz.