Head koçu Bruce Arians emekli olduktan bir gün sonra, Arizona Cardinals oyun kurucusu Carson Palmer koçunun gidişine dayanamamış olacak ki ligde geçirdiği 15 sezondan sonra emekli olduğunu açıkladı.

“Bunca yıldır, kramponlarını asmaya karar veren takım arkadaşlarıma ayrılma zamanı geldiğine nasıl karar verdiklerini sorardım. Cevap hep aynıydı: Zamanı geldiğinde sadece biliyor olacaksın. Bana neden şimdi bıraktığım soruluyor. Neden mi? Sadece zamanın geldiğini biliyorum.”

Kariyerinin son beş sezonunu Arizona’da geçiren 38 yaşındaki Palmer, playoff’larda da iki kez Cardinals’a liderlik etti. 2015 senesinde NFC Şampiyonluk maçını Carolina Panthers’a kaybettiklerinde takımıyla birlikte sahadaydı. Kariyeri sakatlıklarla dolu olan Palmer, 2014 sezonunda Arizona’nın playoff yarışını ön çapraz bağları yırtık olduğu için kaçırmıştı. Bu sezon ise son dokuz maçı kırık koluyla saha kenarından izlemek zorunda kaldı.

2003 NFL Draftı’nda Cincinnati Bengals tarafından ilk turda seçilen eski USC Trojans oyuncusu, ilk sezonunda 13 maçta starter olarak başlayıp Jon Kitna’nın yerini almıştı. 2005 senesinde Bengals’in division şampiyonu olmasında attığı paslarla Chad Johnson ve T. J. Houshmandzadeh ile koordine çalışan Palmer, ilk playoff maçının ilk snap’inde alçaktan aldığı hit sonrası ön çapraz bağlarının yırtılmasıyla sezonu kapatmıştı.

2010 sezonunda kendisinden gelen takas isteğine rağmen Palmer’ı başka bir takıma göndermeyen veya serbest bırakmayan Bengals, Andy Dalton’ı seçtikten sonra 2011 sezonunda Palmer’ı Oakland Raiders ile takas etmişti. Raiders ile sekiz maç kazanan Palmer, ligdeki iki sezonunu orada geçirdi.

Performansının en düşük olduğu zamanlarda koç Bruce Arians tarafından Arizona’ya getirilen Palmer, geleceğin Hall of Fame oyuncusu Larry Fitzgerald ile mükemmel bir ikili oluşturdu. Arizona’da en başarılı sezonlarını geçiren tecrübeli oyun kurucu, iki sezon önce NFC Batı şampiyonu oldukları bu sezonda kariyer rekoru 104.6 pas istatistiği ve 35 touchdown pası ile sezonu kapatmıştı.

Kariyerinde çıktığı 182 maçı 92-88-1  istatistiği ile tamamlayan Palmer, 46,247 pas yardı, 294 touchdown,187 interception ve 87.9 pas yüzdesi ile kariyerini noktaladı. Tüm zamanların pas yardı ve touchdown sıralamasında ise 12. sırada yer almakta.

2013 yılında Cardinals camiasına birlikte katılan Bruce Arians ve Carson Palmer’ın iki gün arayla emekli olmasıyla birlikte Arizona off-season’a koçsuz ve oyun kurucususuz büyük bir bilinmezlik içinde girmesine sebep oluyor. Bu iki ismin gidişiyle birlikte takımın önemli isim olan Larry Fitzgerald’ın da önümüzdeki sezon oynamayacağı konusu gündemde…

Bakalım Cardinals önümüzdeki beş ay içerisinde takımdaki bu önemli boşlukları doldurmak için nasıl hamleler yapacak…