Uzun yıllardır NFL’e geri dönüşü heyecanla beklenen Jon Gruden, sonunda ESPN’deki yorumculuk görevinden ayrıldı ve Oakland Raiders’ın başına geçti. Raiders, Gruden’ın anlattığı Tennessee Titans – Kansas City Chiefs maçının sona ermesinden bir buçuk saat sonra resmi açıklamayı yaptı.

54 yaşındaki Jon Gruden, en son 2008 yılında Tampa Bay Buccaneers’ı çalıştırmıştı. Aynı zamanda Washington Redskins head koçu Jay Gruden’ın abisi olan Jon Gruden’ın kontratının içerdiği rakam ise dudak uçuklattı!

Gruden’ın Raiders ile kontratının 10 yıllık ve 100 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen bu rakam başarılı ismi NFL tarihinin en çok kazanan head koçu yapacak.

Daha önce 1998 ila 2001 yılları arasında Oakland Raiders’ı çalıştıran Jon Gruden, eşine pek rastlanmayacak şekilde Tampa Bay Buccaneers’a takas yoluyla gönderilmiş ve takip eden sezonda Buccaneers’ı Super Bowl’a çıkarmıştı. Super Bowl XXXVII’de eski takımı Oakland Raiders’ı yenen Gruden, o dönem için Super Bowl kazananan en genç head koç olmuştu.

Raiders, sezonun sona ermesiyle birlikte iki yıldır takımın başında bulunan Jack Del Rio’nun görevine son vermişti. Üç sezonluk Raiders kariyeri 25-23 biten Del Rio, kontratını dört yıl uzattıktan sonraki sezon kovulmuştu.

2008’den beri koçluk yapmayan ancak dokuz yıldız ESPN’de yorumcu olarak NFL severlerin gözünün önünden ayrılmayan Gruden’ın Raiders’ı tekrardan playoff’lara taşıyıp taşıyamayacağını hep birlikte göreceğiz…