Minnesota Vikings’in Philadelphia Eagles’a NFC Finali’nde yenilmesinin ardından New York Giants, Vikings’in hücum koçu Pat Shurmur’u head koç olarak takımın başına getirdiğini açıkladı. NFL Network’ten Ian Rapoport, geçtiğimiz hafta Giants’ın Shurmur ile anlaştığını duyurmuş ancak Vikings’in halen playoff’ta olması sebebiyle bu hamle resmiyete dökülememişti.

52 yaşındaki Shurmur, 2017 sezonunda yedek quarterback Case Keenum ile Vikings’e NFC Kuzey grubunu kazandırdıktan ve takımını Super Bowl’a oldukça yaklaştırdıktan sonra lig genelinde en çok öne çıkan head koç adaylarından biriydi.

Shurmur’un hücum koçluğunda Vikings maç başına 23.9 sayı ile çok skor üreten 10. takım olmuştu. Deneyimli koçun hücumu, wide receiver’lar Stefon Diggs ve Adam Thielen’ı ligin en iyileri arasına sokarken, bunu as oyun kurucu Sam Bradford ve as running back Dalvin Cook olmadan başarmasıyla herkesin takdirini kazanmıştı.

Daha önce Cleveland Browns’ta head koçluk yapan Pat Shurmur, iki sezonda 9-23’lük derece elde ederken 2013 sezonu öncesi kovulmuştu. Shurmur şimdi, geçtiğimiz yılın en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Giants’ı tekrardan playoff’a sokmak için çalışacak…

Öte yandan sezon sonu head koç değişikliğine giden bir başka takım Arizona Cardinals da Giants’tan hemen sonra yeni koçunu bulan bir diğer takım oldu. Arizona ekibi Bruce Arians’dan boşalan head koçluk koltuğuna Steve Wilks’i getirdi.

2017 sezonunda Carolina Panthers’ın savunma koçluğunu yapan Wilks, beş sezondur Panthers’ın koç kadrosunda yer alıyordu. NFL’de daha önce head koçluk deneyimi bulunmayan Wilks, New York Giants ve Tennessee Titans ile de görüşmüştü.

Kağıt üstünde ligin en iyi savunmalarından birine sahip olan Cardinals, Wilks için ideal gözükse de emekliye ayrılan quarterback Carson Palmer ve geri dönüp dönmeyeceği belli olmayan wide receiver Larry Fitzgerald dahilinde Cardinals hücumunun etrafındaki soru işaretleri halen giderilmiş değil…