Off-season’a oyun kurucusu Alex Smith’i Washington Redskins’e göndererek hızlı bir giriş yapan Kansas City Chiefs, şimdi de en iyi savunma oyuncularından biri olan Marcus Peters’ı Los Angeles Rams’e gönderdi. Peters’ın bir draft hakkı karşılığında Los Angeles’a takas olduğu açıklanırken, takasın kaçıncı tura ait olduğunun açıklanması, transfer sezonunun resmi olarak açılacağı 14 Mart tarihine bırakıldı.

Kansas City Chiefs’in Rams ile defensive end Robert Quinn’i almak için pazarlık masasına oturduğu bildirilirken, işin tam tersine dönmesi ve Chiefs’in ligin en iyi cornerback’lerinden birini Rams’e göndermesi herkesi şaşırttı.

2015 sezonunda yılında yılın en iyi çaylak savunma oyuncusu ödülünü alan Marcus Peters, 2016 sezonunda ise All-Pro seçilerek ligin en iyilerinden biri olduğunu, kısa kariyerinde çoğu kişiye kabul ettirmişti. 25 yaşındaki oyuncu üç sezonluk NFL kariyerinde tamı tamına 19 interception yapmayı başarmıştı.

Peters lige girdiğinde hiçbir oyuncu kendisinden fazla interception veya pas defansı (55) yapmazken, Chiefs’in ondan vazgeçme sebebi olarak başarılı ismin saha dışındaki davranışları gösteriliyor…

Yıldız oyuncu geçtiğimiz sezon takımının New York Jets’e kaybettiği maçta hakeme gösterdiği bir tepkide biraz aşırıya kaçmış, hakemin bayrağını fırlatıp, oyundan atılmamasına rağmen sahayı terk etmişti. Chiefs ise bu hareketten sonra genç oyuncusuna bir maçlık ceza vermişti.

Öte yandan Chiefs’in bir ay önce Alex Smith takasında Washington Redskins’ten bir başka cornerback Kendall Fuller’ı alması da Peters’ı gözden çıkarabilmeleri olanak sağlamış oldu. Ancak Fuller’ın da Peters kadar dominant bir cornerback olmadığı gerçeği de ortada…

Halen çaylak kontratı altında oynayan, 2018 sezonu için 1.8 milyon dolar alacak olan ve 2019 sezonu içinde beşinci yıl takım opsiyonu bulunan Peters’ı kadrosuna katmak ise, uzun yıllar sonra playoff’a dönen Rams için kağıt üzerinde muteşem bir hamle olarak görünüyor.

Geçtiğimiz sezon lig en çok sayı üreten hücumuna sahip olan Los Angeles Rams, ligin en iyi savunma oyuncusu ödülünü alan Aaron Donald’ın liderliğindeki savunmasına Marcus Peters’ı eklemesiyle, önümüzdeki sezonun en iddialı takımlarından biri olacağının sinayellerini veriyor…
Güncelleme: Kansas City Chiefs’in Los Angeles Rams’ten Marcus Peters karşılığında 2018 NFL Draftı dördüncü tur ve 2019 NFL Draftı ikinci tur seçim haklarını alırken, Peters ile birlikte 2018 NFL Draftı altıncı tur seçim hakkını Rams’e gönderdiği açıklandı.