NFL’de off-season henüz resmi olarak başlamamış olmasına rağmen ilk dev takas haberi geldi! Washington Redskins, Kansas City Chiefs’in tecrübeli oyun kurucusu Alex Smith’i kadrosuna kattığını açıkladı.

Redskins’in Chiefs’e Alex Smith karşılığında cornerback Kendall Fuller’ı ve 2018 NFL Draftı üçüncü tur seçim hakkını verdiği açıklandı. Hamle, NFL.com dahil tüm sitelerden duyurulurken, takasın yeni lig yılının başlangıcı olan 14 Mart tarihinde resmilik kazanacağı bildirildi.

Anlaşmanın bir parçası olarak Washington Redskins, Alex Smith’e dört yıllığına 94 milyon dolarlık bir kontrat verirken sakatlık durumunda bu rakamın 71 milyon dolarının garanti olduğu açıklandı. Alex Smith’in daha önce Chiefs’ten aldığı kontrat beş yıllığına 111 milyon dolar değerindeydi.

Chiefs’in Alex Smith’i Washington Redskins’e göndermeden önce Arizona Cardinals ve Cleveland Browns ile de görüştüğü bildirildi. Bu transfer ile birlikte Kansas City Chiefs beş yıldır takımda olan Alex Smith yerine geçtiğimiz yıl draft’ın ilk turundan seçtiği Patrick Mahomes’a hücumunu emanet etmiş oldu.

Öte yandan üç yıldır Kirk Cousins ile hedeflediği playoff başarısını elde edemeyen Washington Redskins, 29 yaşındaki oyuncusu ile yol ayrımına geldiği resmen belli oldu. İki yıldır franchise tag ile takımda tutulan Kirk Cousins, uzun süredir alacağı dev bir kontrat ile NFL’in en çok kazanan quarterback’i olmak istiyordu. Kontratı biten Cousins şu anda serbest oyuncu konumunda.

Geçtiğimiz sezon franchise tag ile 24 milyon dolar kazanmasına rağmen takımını playoff’a sokamayan Cousins’in şimdi quarterback arayan New York Jets, Denver Broncos, Buffalo Bills, Cleveland Browns veya Arizona Cardinals takımlarından birine gitmesi bekleniyor.

Washington Redskins’in ise geçtiğimiz yıl kariyerinin en iyi sezonunu geçiren ancak sürekli risksiz oyun tarzıyla eleştirilen Alex Smith ile umduğu başarıyı elde edip edemeyeceği büyük bir merak konusu… 33 yaşındaki Smith, geçtiğimiz sezon 16 maçta 4,024 yard pas, 26 touchdown pası ve sadece beş interception ile oynamıştı. Smith, 104.7’lik QB reytingi ile bu alanda lig lideriydi.