Üç buçuk sezon New England Patriots’ta Tom Brady’nin yedekliğini yaptıktan sonra, sezon içinde San Francisco 49ers’a takas olan Jimmy Garoppolo, gösterdiği güzel performansın ödülünü aldı. 49ers ile ilk 11’de çıktığı beş maçı da kazanan Garoppolo’nun kontratı beş yıllığına uzatıldı…

Yıllardır takımı taşıyacak bir oyun kurucu arayan 49ers, Garoppolo’ya 137.5 milyon dolarlık kontrat vererek, 26 yaşındaki oyuncuyu NFL’in en çok kazanan ismi yaptı.

Beş yıllığına 137.5 milyon dolar alacak olan Jimmy GQ lakaplı oyuncunun kontratının 74 milyon dolarının garanti olduğu açıklandı. Çaylak sözleşmesi sezon sonunda biten oyuncunun yıllık 27.5 milyon dolarlık maaşı, NFL’in en çok kazanan oyuncusu olan Lions quarterback’inin maaşından 500 bin dolar fazla olacak.

Sezonu beşi ilk 11 olmak üzere altı maçta yedi touchdown pası, bir touchdown koşusu ve beş interception ile tamamlayan Garoppolo, kendisinden önce sadece bir galibiyet alabilen 49ers’a beş maç kazandırarak, taraftarlarını gelecek için oldukça umutlandırmıştı.

2014 NFL Draftı’nın ikinci turundan Tom Brady’nin veliahtı olması için seçilen Garoppolo, 2016 sezonunda Brady’nin cezası sırasında gösterdiği başarılı performansla QB arayan birçok takımı peşine düşürmüştü. Genç oyuncu, Brady’nin emekli olmak istememesi sonucunda Ekim ayında ikinci tur draft hakkı karşılığı San Francisco 49ers’a takas olmuştu.

Son yıllarda Colin Kaepernick, Blaine Gabbert, Brian Hoyer ve C.J. Beathard gibi isimlerden beklediğini alamayan San Francisco ekibinin, Garoppolo’yu ya uzun süreli bir kontrat ile ya da franchise tag ile takımda tutması bekleniyordu. Şimdi ise başarılı oyuncunun bu kadar kısa bir sürede NFL’in en çok kazanan oyuncusu yapılmasının NFL’de QB kontrat piyasasında dengeleri değiştirmesi bekleniyor…