Doug Martin’in Tampa Bay Buccaneers günleri sona erdi. Florida ekibi altı yıldır takımın as running back’i olan oyuncuyu serbest bıraktığını açıkladı.

İki sezondur 450 yard barajını aşamayıp hayal kırıklığı yaratan yıldız oyuncunun takımdan kesilmesi beklenen bir hamleydi. Böylece Tampa Bay salary cap’inde transfer dönemi öncesi 6.75 milyon dolarlık yer açmış oldu.

Doug Martin’in Tampa Bay’de altı sezondur dev iniş ve çıkışlarıyla göz önündeydi. Çaylak yılında 1,454 yard ve 11 touchdown koşusuna imza atan Martin’den o dönemde geleceğin en iyi running back’lerinden biri olması bekleniyordu. Ancak takip eden sezonlarda iki yıl üst üste 500 yardın altında kalıp, 15 maç kaçırdığında herkes Martin’den umudu kesmişti.

2016 sezonunda kimsenin beklemediği bir şekilde, 1,402 yard koşup lig genelinde en çok koşan ikinci oyuncu olan Doug Martin, adeta küllerinden doğup tekrardan adını NFL’in en iyi running back’lerinin arasına yazdırmıştı. Martin, aynı sezon All-Pro olmayı başarmıştı.

Kariyerinin ikinci 1,400 yardlık sezonu sonrası bir running back’e göre oldukça uzun sayılabilecek, beş yıllık bir kontrat alan oyuncu, 2016 sezonunun ödülünü 35.75 milyon dolarla almıştı. Burada da Doug Martin’in fırtınalı kariyeri devreye girmiş ve yıldız oyuncu 2016 sezonunun sonunda performans arttırıcı madde kullanımı sebebiyle dört maçlık men cezasını çarptırılmıştı. Bu ceza Martin’in 15 milyon dolarlık garanti parasını alamamasına sebep olurken, kendisinin de gözden çıkarılabilir olduğunu göstermişti.

Doug Martin’in yokluğunda diğer Buccaneers koşucuları Jacquizz Rodgers ve Peyton Barber’ın başarılı performansları bu ayrılığın sinyallerini vermişti. Martin, 2016 ve 2017 sezonlarında sadece 19 maçta oynarken bu karşılaşmalarda top taşıma başına 2.9 yard ortalama elde ederek büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

Şimdi ise Buccaneers’ın yetenekli 2018 running back sınıfından bir çaylağı draft etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Aynı zamanda off-season’da serbest kalacak Dion Lewis, Carlos Hyde ve Jerick McKinnon gibi isimlerin Tampa ile görüşmesi bekleniyor…

29 yaşındaki Martin için en iyi ihtimal ise rotasyon oyuncusu olmaktan geçiyor. Tecrübeli isim şimdi alacağı kısa bir kontrat ile kendisini tekrardan kanıtlamaya çalışacak…