Buffalo Bills takımının wide receiver’ı Isaiah ‘Zay’ Jones’un geçtiğimiz Pazartesi günü çırılçıplak bir şekilde bir apartmanın camını kırdıktan sonra kardeşiyle kavga ettiği video basına sızdı. Jones’un kavga sonrası intihara kalkıştığı belirtilirken, genç oyuncu daha sonra özel mülke zarar verdiği gerekçesiyle tutuklandı.

Basına sızan videoda, NFL oyuncusunun, Los Angeles’ta bir apartmanının koridorunda çırılçıplak bir halde İsa için savaşmak istediğini söyleyerek koştuğu gözüküyor. Videoda ayrıca Zay Jones’un kardeşi ve aynı zamanda Minnesota Vikings wide receiver’ı olan Cayleb Jones, 22 yaşındaki genç oyuncusu durdurmaya çalışırken üzerine bir şeyler giymesi gerektiğini söylüyor.

Bu sırada abisine “Hz. İsa için savaşmak istiyorum. O bu tarafta mı?” diye soran Zay Jones, Cayleb’ın onu durdurmaya çalışmaya devam etmesiyle iki kardeş kavga etmeye başlıyor. Abisinin elinden kurtulan genç oyuncu, Cayleb’ın kız arkadaşının evine doğru koşmaya başlıyor ve arka planda kadının çığlıkları duyuluyor.

Başka bir videoda duvarlara ve yere sıçramış kan izleri görünüyor. Videoyu çeken kişinin “Burası bir cinayet mahalline benziyor.” ifadeleri de duyuluyor. Yine aynı videoda koridorun sonunda büyük ve kırık bir camın olduğu görünüyor.

Yapılan haberlere göre, Jones cama tekme atarak camı kırmış ve kırık camların üzerine tırmanmaya çalışmış. Bir tanığın söylediğine göre ise, Cayleb kardeşini 30. katın camından atlamaya çalışırken zar zor durdurmuş ve polis gelene kadar kardeşini zapt etmeyi başarmış.

Geçen sezon Bills takımının ikinci tur seçimi olan wide receiver, kasten mala zarar vermekten tutuklanıp bir gün sonra kefaletle serbest bırakılmış durumda..

Bütün bu olanlardan sonra Bills takımı ise, olayla ilgili daha fazla bilgi elde etmeden önce açıklama yapmayacaklarını belirtti.

East Carolina çıkışlı oyuncu geçen sezon oyandığı 15 maçta sadece 316 yard ve iki touchdown’luk performans göstererek hayal kırıklığı yaratmıştı…

Bakalım önümüzdeki günlerde Bills ve Jones arasında neler olacak…