İki sezondur toplamda sadece bir galibiyet alıp tarihi bir başarısızlık döneminden geçiren Cleveland Browns, Cuma gecesi yaptığı transferlerle herkesi şaşırtmayı başardı. Browns, Miami Dolphins’in yıldız wide receiver’ı Jarvis Landry’i, Buffalo Bills’in as oyun kurucusu Tyrod Taylor’ı ve Green Bay Packers’ın başarılı cornerback’i Damarious Randall’ı kadrosuna kattı!

Ligin en iyi slot receiver’ı olarak gösterilen Jarvis Landry karşılığında Miami Dolphins’e 2018 NFL Draftı dördüncü tur ve 2019 NFL Draftı yedinci tur seçim haklarını gönderen Browns bu hamlesiyle büyük beğeni topladı.

Dört sezondur Miami’nin bir numaralı wide receiver’ı olan Jarvis Landry, geçtiğimiz sezon yakaladığı 112 pas ile NFL’in en çok top tutan receiver’ıydı. Dolphins formasıyla geçirdiği dört sezona 4,038 yard ve 22 touchdown sığdıran Landry, Miami’den büyük bir sözleşme bekliyordu. Ancak Dolphins, Landry’e uzun vadeli bir sözleşme yerine franchise tag verince ayrılık dedikoduları başlamıştı.

Öte yandan, 2018 NFL Draftı’nın ilk turunda birinci ve dördüncü sıra seçim haklarını elinde bulunduran Browns, bu seçimlerle uzun süredir aradığı quarterback’i bulmak isterken, Buffalo Bills’in tecrübeli oyun kurucusu Tyrod Taylor’ı alması ise birçoklarına göre sürpriz oldu…

Geçen sezon Buffalo’yu playoff’lara taşımayı başaran Tyrod Taylor için Bills’e 2018 NFL Draftı üçüncü tur (65.sıra) seçim hakkını veren Browns, draft’ta seçeceği genç quarterback’i geliştirmeye devam ederken Taylor’dan takımı toparlamasını isteyecek. Hem pas atabilen hem de koşabilen bir oyun kurucu olan Taylor’ın 2018 sezonunda Browns’ın as QB’si olması beklenirken, birkaç sezon sonra, bu yıl draft’tan seçilecek Sam Darnold veya Josh Rosen’a formayı teslim edeceği şimdiden kesin gibi…

Son olarak yıllardır savunmada da sıkıntılar yaşayan ekip, ligin kalburüstü cornerback’lerinden olan Damarious Randall’ı alırken Green Bay Packers’a verdiği isim de büyük bir sürpriz oldu. Browns, Randall karşılığında geçtiğimiz sezon ikinci turdan büyük umutlarla gelecekteki quarterback’leri olması için seçilen Deshone Kizer’ı Packers’a gönderdi.

Çaylak sezonunda 15 maça çıkan, bu karşılaşmalarda 11 touchdown pası ve 22 interception ile oynayan Kizer, Browns’ın aradığı isim olmadığını göstermişti ancak ilerleyen yıllarda kendini geliştirmesi bekleniyordu. Genç oyuncu takımına hiçbir maç kazandıramayınca Browns, 2018 quarterback sınıfındaki potansiyelli isimlere yönelmeye karar vermişti.

Green Bay Packers ise geçtiğimiz sezonda Aaron Rodgers’ın sakatlığı sonrası yedek oyun kurucu Brett Hundley’nin kötü performansları yüzünden büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Kontratında üç yıl daha bulunan Kizer’ın Rodgers’ın arkasında oyunu öğrenip, iyi bir quarterback’e dönüşmesi Packers’ın en büyük arzusu olacak… En büyük sıkıntısı pas savunması olan Packers’ın yedek oyun kurucu için elindeki en iyi cornerback’i Browns’a vermesi ise ayrı bir analizin konusu olacak nitelikte bir hamle…

Bir gecede kadrosuna doğrudan ilk 11’e koyacağı bir quarterback, bir receiver bir de cornerback ekleyen Cleveland Browns’ın bu hamlelerinin 2018 NFL Draftı’ndaki stratejisini nasıl etkileyeceği de büyük bir merak konusu. Öyle ki Browns’ın elinde halen draft’ın ilk iki turunda beş (5) seçim hakkı bulunuyor!