Kulüpler Ligi’nde geride bıraktığımız hafta sonu ikinci hafta heyecanına sahne oldu. 1. Lig’de ODTÜ Falcons ve Boğaziçi Sultans galibiyetle tanışırken haftaya damgasını vuran olay, şüphesiz, Yeditepe Eagles’ın Koç Rams’i devirmesi oldu.

Kulüpler 1. Ligi’nde son mağlubiyetini 2015 Sezonu final müsabakasında Boğaziçi Sultans’a karşı alan ve o günden bu yana, iki namağlup şampiyonluk yaşayan Koç Rams 2018 Sezonu’nun ilk haftasında da Uludağ Timsahlar karşısında 48-0 gibi rahat bir skorla galip gelmişti.

Ancak iki takımı Cumartesi günü Anadolu Hisarı’nda karşı karşıya getiren mücadelede Yeditepe Eagles rakibi karşısında running back Parris Lee ve quarterback Oluwafemi Bamiro’nun etkili oyunuyla 20-19’luk skora uzandı ve Rams’in iki seneyi aşan galibiyet serisine de noktayı koymuş oldu.

Maçta Rams’in, kaydettiği son touchdown’u takiben vurduğu touchdown sonrası skor (PAT) denemesinin Eagles tarafından bloklandığını da hatırlatalım.

İki takım, son olarak 2017 Sezonu’nun yarı finalinde karşı karşıya gelmişti. Hafızalardan uzun süre çıkmayacak o maçta Eagles, maçın bitimine doğru skoru 17-16’ya getirmesine rağmen ilginç bir kararla 2-point conversion oynamış ve o oyunda topun çizgiyi geçip geçmediği de büyük bir tartışma yaratmıştı.

2-point denemesinden eli boş dönen Eagles, takip eden kickoff’ta ise onside kick deneyip bunda başarılı olarak topun hakimiyetini yeniden sağlamış olmasına rağmen, alan golü için özel takımı sahaya sürdüğü esnada maçın son düdüğü çalmış ve finale yükselen ekip, 17-16 ile Rams olmuştu.

Bu sürpriz sayılabilecek sonuç ile dengelerin bir hayli değiştiği 1. Lig’de haftanın diğer skorları ise şöyle:

Boğaziçi Sultans @ Uludağ Timsahlar: 17 – 12

Anadolu Rangers @ ODTÜ Falcons: 7 – 24

Sakarya Tatankaları @ İTÜ Hornets: 34 – 14

Üç maçın oynandığı 2. Lig’de ise karşılaşmalar şu skorlarla tamamlandı:

Antalyaspor @ Mersin Mustangs: 36 – 6

Gazi Warriors @ Afyon Kocatepe Victory Walkers: 12 – 0

Bandırma Jets @ Okan Buffalos: 52 – 6