Off-season’ın hareketli takımlarından Los Angeles Rams, yıldız savunma oyuncusu Robert Quinn’i takas yoluyla Miami Dolphins’e gönderdi. NFL transfer sezonunun açılacağı 14 Mart tarihinde resmileşecek takasta Rams’in Quinn karşılığında orta turlardan bir draft hakkı alacağı ve iki takımın son tur draft haklarının değiştireceği açıklandı.

İki defa Pro Bowl olan Robert Quinn, ligin en iyi defensive end’lerinden biri olarak gösterilirken, geçtiğimiz sezon sürpriz bir şekilde playoff yapan Los Angeles ekibinin en önemli parçalarından biriydi.

Quinn’in Dolphins’e gitmesi Los Angeles Rams genel menajeri Les Snead’in bu off-season’da yaptığı ikinci büyük hamle oldu. Geçtiğimiz haftalarda Rams, Kansas City Cheifs’in Pro Bowl cornerback’i Marcus Peters’ı takıma katmıştı.

Robert Quinn ismi daha önce Marcus Peters karşılığında Kansas City Chiefs için gündeme gelmişti ancak Chiefs genel menajeri Quinn için bir ikinci bir de dördüncü tur draft hakkı önerse de Rams bu teklifi kabul etmemişti.

Öte yandan Quinn takasıyla birlikte pas savunması ligin 16. sırasında yer alan Miami Dolphins için oldukça iyi bir hamle olarak yorumlandı. Ndamukong Suh ve Cameron Wake ile birlikte Dolphins savunmasının ligin en korkulan üçlülerinden birine sahip olması bekleniyor.

Ligin en iyi pass rusher’larından biri olan Quinn’in şu anda 24 milyon dolar değerinde iki yıllık bir kontratı bulunuyor. 27 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon 8.5 sack ve 32.5 tackle ile oldukça başarılı bir peformans ortaya koymuştu. Rams’in Quinn karşılığında aldığı orta tur draft hakkı ise Peters takasındaki verdikleri draft hakkının karşılığı olmuş oldu.

Başarılı istatistiklerine rağmen 2015 ve 2016 sezonlarında birçok maç kaçıran Quinn’in sakatlık geçmişi, Rams’i endişelendiren unsurların başında geliyordu. Ancak geçtiğimiz sezonu 6-10 bitirerek büyük bir hayal kırıklığına uğrayan Dolphins için bu alınması gereken bir risk olarak göze çarpıyor.

Robert Quinn transferiyle birlikte, 2018 sezonu için sağlıklı bir şekilde sahalara dönmesi beklenen oyun kurucu Ryan Tannehill ile Dolphins’in tekrardan playoff’lara dönüp dönemeyeceğini hep birlikte göreceğiz…