Titans takımı New England Patriots’ın başarılı cornerback’i Malcolm Butler ile 30 milyonu garanti, 61 milyon dolar değerinde beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Butler böylelikle Titans’ın yeni head koçu Mike Vrabel, genel menajer Jon Robinson ve cornerback Logan Ryan ile aynı organizasyonda yer alacak ki bu isimler daha önce hep birlikte Patriots’ta çalışmıştı.

52. Super Bowl’da yedek oturtulmasından sonra kulislerde Butler’n belki bir senelik, kadroya katılmaya değer olduğunu kanıtlamak için öylesine bir sözleşme yapabileceği söylentileri dolaşmaya başlamıştı. Bunun yerine Butler, free agent olan defans oyuncuları arasında en yüksek tekliflerden birini aldı. Yeni sözleşmesinin değerinin geçtiğimiz yaz Saints takımının kendisi için ödemeye hazır olduğu rakamlara yakın olduğunu belirtmekte de fayda var..

Aslına bakılırsa Butler’ın dört yıllık NFL kariyeri bir “A Football Life” bölümünün girişi gibi. Draft edilmeden free agent olarak sözleşme imzalayan Butler, 49. Super Bowl’un son saniyelerinde end-zone’da yaptığı interception ile galibiyetin tüm ışıklarını üzerine çevirmişti.

Bu başarının üzerine, ikinci sezonunda Pro Bowl’a seçilen Butler üçüncü sezonu olan 2017 sezonunda Pats’in defansif oyunlarında oldukça etkili bir isimdi. İlk üç sezonunu böyle geçirmişken, dördüncü sezonunu Super Bowl karmaşasıyla kapanmıştı. Head koç Bill Belichick, Philadelphia Eagles karşısındaki Butler’ı tüm maç kenarda oturtmuştu.

Bakalım Butler, ikinci sezonunda olan ve ümit vadeden cornerback Adoree’ Jackson’ın hemen yanında Nashville’in defansif boşluklarını doldurabilecek mi…