Genelde draft esnasında veya draft’a haftalar kalan görmeye alışkın takaslardan biri Mart ayında gerçekleşti. New York Jets, Indianapolis Colts ile girdiği takas ile 2018 NFL Draftı’nın ilk tur üçüncü sıra seçim hakkını aldı.

Colts ise üçüncü sıra seçimi karşılığında Jets’in altıncı sırasını, ikinci turlardaki 37. ve 49. sıra seçim hakları ve önümüzdeki yıl draft’ındaki ikinci tur seçim hakkını aldı. Böylece, New York Jets, bu yılki draft’ın altıncı sırasından üçüncü sırasına yükselmek için toplam dört draft hakkını Colts’a göndermiş oldu.

Jets’in draft’ta yükselmesi takımın bir quarterback seçeceği dedikodularını arttırdı. Off-season’da 39 yaşındaki oyun kurucusu Josh McCown’ın kontratını 10 milyon dolara yenileyen ekip, Minnesota Vikings’ten ayrılan Teddy Bridgewater ile bir yıllığına altı milyon dolarlık bir sözleşme imzalamıştı.

Yıllardır bir franchise quarterback arayan Jets için emekliliğe yaklaşan McCown ve sakatlık sorunları bulunan Bridgewater, geleceğin quaterback’leri olarak görülmezken, draft’ın üçüncü sırasından seçilebilecek Sam Darnold, Josh Rosen, Josh Allen veya Baker Mayfield’ın ilk yıl oyunu öğrenmesine imkan verecek.

Zamanlamasıyla çoğu kişiyi şaşırtan takas, Jets’in quarterback seçimi planlarını ortaya çıkarması yönünden eleştirilirken Cleveland Browns’ın ilk sıra tercihini etkileyecek gibi gözüküyor. Öyle ki birinci ve dördüncü sıra seçim haklarına sahip olan Browns’ın ilk hakkıyla running back seçip, dördüncü sıradan istediği QB’yi alması bekleniyordu. Ancak Jets’in üçüncü sıraya çıkışı sonrası Browns’ın ilk hakkıyla bir oyun kurucu alması tekrar gündeme gelmiş oldu.

Öte yandan yeniden yapılanma içerisinde olan Indianapolis Colts için ise bu takas oldukça olumlu yorumlandı. Uzun süredir sakat olan quarterback’i Andrew Luck’ın bu sezon sağlığına kavuşmasını uman Colts, ilk iki turda dört seçim hakkı bulundurmasıyla takımı tekrardan playoff’lara sokmak için gerekli olan hamleleri yapmak için büyük bir şans elde etmiş oldu…