Richard Sherman, Seattle Seahawks tarafından serbest bırakıldıktan sadece bir gün sonra yeni takımını buldu. Yıldız cornerback, Seahawks’ın NFC Batı grubundaki önemli rakibi San Francisco 49ers ile anlaştı.

49ers ile olan kontratının üç yıllığına 39 milyon dolar değerinde olduğu açıklanan Sherman’ın beş milyon dolar imza parası alacağı belirtildi.

Son beş yıldır NFL’in en iyi defensive back’lerinin başında gelen Richard Sherman, Seattle formasıyla, ünlü Legion of Boom defansının yüzü haline gelmişti. Geçtiğimiz sezon aşil tendonu kopan tecrübeli oyuncu, aldığı maaşın yüksek olması ve sakatlık geçmişi sebebiyle Seahawks tarafından serbest bırakılmıştı.

Serbest kaldıktan sonra doğrudan San Francisco 49ers ile görüşen Sherman’ın ilerleyen günlerde Detroit Lions ile de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyordu. Ancak yıldız oyuncu doktor kontrolünden geçtikten hemen sonra 49ers’a “Evet” dedi.

Sezon için New England Patriots’tan aldığı quaterback Jimmy Garoppolo ile büyük bir çıkışa geçen San Francisco 49ers, şimdi savunmada Sherman’ın liderliğinde eski günlerine dönmeye çalışacak.

Ligin en potansiyelli takımlarından biri olan 49ers forması ile Sherman’ı eski takımı Seahawks’a karşı yılda iki defa izlemek ise tüm taraftarlar için oldukça heyecan verici bir durum olacak…