Tecrübeli oyun kurucusu Carson Palmer’ın emekliliğini açıklaması sonrası quarterback arayışına düşen Arizona Cardinals, çareyi Sam Bradford’da buldu. Bir dönem Kirk Cousins’in peşinde koşan ekiplerden olan Cardinals, 30 yaşındaki Bradford’a ikinci yılı opsiyonlu yıllık 20 milyon dolarlık bir kontrat verdi.

2010 NFL Draftı’nın bir numarası olan Sam Bradford, lige girdiğinde kendisinden NFL’in geleceğine damga vurması bekleniyordu. Ancak Oklahoma Sooners çıkışlı oyuncu sürekli sakatlanarak, yedi yılda üç takım gezdi.

Sırasıyla St. Louis Rams, Philadelphia Eagles ve Minnesota Vikings formaları giyen Bradford, yedi yıllık NFL kariyerinde tam 48 maç kaçırdı. Bradford son olarak da geçtiğimiz yıl Vikings forması giyerken ilk maçta dizinden sakatlanmış ve formayı Case Keenum’a kaptırmıştı.

Sağlıklı olduğunda oldukça iyi performanslar ortaya koyan ve izleyenlere belki bir umut potansiyeline ulaşır dedirten oyuncu, geçtiğimiz sezon tekrardan sakatlanınca, takımına kendi tedavi masraflarını ödemeyi teklif etmişti. Doktorlar Sam Bradford’ın dizinde yıllardır süregelen ameliyatlar sebebiyle oldukça fazla ölü doku bulmuş ve tecrübeli oyuncunun sahalara dönüşü bu sebepten uzamıştı.

Öte yandan Bradford, NFL tarihinde belki de lige girmeden kendisinden beklentilerin en çok tavan yaptığı oyuncu olması sebebiyle formasını giydiği tüm takımlardan hep yüksek kontratlar almasıyla dikkat çekti. Cardinals’tan alacağı 20 milyon dolar ile NFL kazandığı para 134 milyon doları geçen Bradford’ın kariyerinde halen bir playoff maçında oynamışlığı da bulunmuyor.

Son dört sezondur Carson Palmer ve yedeği Drew Stanton’ın sakatlıklarından çok çeken Arizona Cardinals’ın ise Sam Bradford gibi sakatlık geçmişi kabarık olan bir isme yönelmesi ise büyük bir kumar olarak görülüyor.

Cardinals taraftarların en büyük arzusu, yıldız wide receiver’ları Larry Fitzgerald’ın son sezonunda, Bradford’ın sağlıklı kalması…