Üniversiteler Süper Ligi’nde geride bıraktığımız hafta sonu çeyrek final ve playout müsabakalarının heyecanına sahne oldu. Sekiz takımın yarı final biletini kapmak, sekiz takımın ise ligde kalabilmek için mücadele verdiği hafta sonunda birbirinden kritik karşılaşmalar oynandı.

10 Mart Cumartesi günü oynanan ilk çeyrek final mücadelesinde Yıldız Stallions ile son üç sezonda Süper Lig’de final oynama başarısı gösteren Anadolu Rangers karşı karşıya gelirken maçın gülen tarafı 27-0’lık net skorla Yıldız Teknik Üniversitesi ekibi oldu ve böylece Eskişehir temsilcisinin final serisi bozuldu.

11 Mart Cumartesi günü ise Süper Lig’in köklü ekiplerinden bir tanesi daha sezona veda etti ve İzmir’de oynanan müsabakada ligin en formda takımlarından DEÜ Efeler, İTÜ Hornets karşısında 30-7 kazanarak yarı finale yükselen ekip oldu.

Diğer çeyrek final maçlarının sonuçları şöyle:

SDÜ Spartans  @ Boğaziçi Sultans: 14 – 19

ODTÜ Falcons @ Gazi Warriors: 48 – 13

Bu sonuçların ardından Süper Lig’de yarı final eşleşmeleri de belli oldu:

Yıldız Stallions – Boğaziçi Sultans

ODTÜ Falcons – DEÜ Eefeler

Ligden düşen ve ligde kalan ekiplerin belirleneceği playout maçlarında ise, 2016 – 2017 Sezonu’nda Süper Lig’de çeyrek final oynama başarısı gösteren ancak bu sezon o kadrodan önemli oyuncularını kaybeden Yeditepe Eagles, THK Anka deplasmanındaN 14 – 7’lik skorla mağlup ayrılarak 1. Lig’n yolunu tuttu; Ankara temsilcisi ise bir playout maçı sonucunda daha lige tutunmayı başardı.

Bilgi Hunters ve Afyon Kocatepe Victory Walkers’ın karşı karşıya geldiği diğer bir playout maçında ise D Grubu’nda son hafta aldığı mağlubiyetle çeyrek final potası dışında kalan Hunters, rakibi karşısında 41 – 12’lik skorla üstün gelerek ligde kaldı; geride bıraktığımız sezon 1. Lig üçüncüsü olarak Süper Lig’e yükselen Victory Walkers ise lig düşen taraf oldu.

Kalan iki playout maçı da şöyle tamamlandı:

Hacettepe Red Deers @ İzmir Ekonomi Halycons: 6 – 44

Ankara Cats @ Sakarya Tatankaları: 0 – 33