Son yıllarda punter denince NFL’de akla gelen ilk isimlerden olan Marquette King, takımı Oakland Raiders tarafından serbest bırakıldı. Bu sürpriz hamle, Jon Gruden döneminde Raiders’ın gireceği yeniden yapılanmanın sinyalleri olarak yorumlandı.

Geçtiğimiz sezon Pro Bowl olan ve All-Pro ikinci takımına seçilen Marquette King, NFL’deki tek siyahi punter olarak öne çıkıyordu. Atletik özellikleriyle de dikkat çeken King, geçtiğimiz sezon emekliye ayrılan Indianapolis Colts punter’ı Pat McAfee ile birlikte, yıllar sonra punter pozisyonunu “cool” gösteren yegane isimlerdendi.

King’in geçtiğimiz günlerde yeni koçlarla tanışmak için tesislere geldiğinde, genel menajer Reggie McKenzie tarafından kenara çekilip, serbest bırakıldığını öğrenmesi ise çoğu kişiyi şaşırttı. Ligin en iyi punter’larından biri olarak gösterilen oyuncunun, karakterinin Jon Gruden ile uyuşmadığı söylenen arasında…

Yeni sezonda 30 yaşına girecek olan oyuncu, geçtiğimiz yıl beş yıllığına 16.5 milyon dolarlık sözleşmesiyle NFL’in en çok kazanan punter’ı olmuştu. King, takımdan kesildikten sonra herhangi bir açıklama yapmazken, Raiders’ın ise punt görevlerinde kadrodaki tek punter olan Colby Wadman’i kullanacağını belirtildi.

Raiders’ın King ile birlikte geçtiğimiz günlerde kick returner Cordarrelle Patterson’ı New England Patriots’a göndermesi de, yeni özel takım koçu Rich Bisaccia’nın sıfırdan bir ekip kuracağı anlamına geliyor.

Marquette King’in yeni bir takım bulmasına kesin gözüyle bakılırken, King, Cordarrelle Patterson, Michael Crabtree gibi önemli isimlerle yollarını ayıran Raiders’ın yeni sezonda neler yapacağı ise büyük bir merak konusu…