11 Mart Pazar günü Boğaziçi Uçaksavar Sahası’nda Boğaziçi Sultans ile SDÜ Spartans’ı karşı karşıya getiren ve Sultans’ın 19 – 14 üstünlüğü ile tamamlanan Üniversiteler Süper Ligi çeyrek final müsabakası sonrasında çıkan olayların faturası deplasman temsilcisi için ağır oldu.

Ortaya çıkan tatsız görüntüler Üniversite Sporları Federasyonu tarafından değerlendirilirken Federasyon Disiplin Kurulu, maçın bitiş düdüğünü takiben tribünlere yürüyen SDÜ Spartans head koçu Engin Kepenek’e tüm federasyon faaliyetlerinden bir yıl men cezası verdi.

Takımın bir diğer antrenörü Erkan Çimen ise tüm federasyon faaliyetlerinden altı ay hak mahrumiyeti cezası alırken Spartans cephesinde olaylara karışan Oğuzhan Buruş, Umut Mert Kılıç, Kazım Avcı, Turhan Ali Eskiömeroğlu, Yakup Günhan, Emir Can Kaplan, Bilal Koç ve Tunahan Sönmez isimli oyunculara ise ikişer maç men cezası geldi.

Ne Yaşanmıştı?

Çeyrek final müsabakası tamamlandıktan hemen sonra SDÜ Spartans head koçu Engin Kepenek, yanında bir diğer Spartans koçuyla Sultans tribünlerine çeşitli ithamlarda bulunarak çıkmıştı. Tarafların sözlü münakaşası olarak başlayan olayın ilerleyen dakikalarında ise yumruklar savrulmuş ve hem tribünde hem de sahanın içinde maçı takip eden SDÜ oyuncularının da olaylara müdahil olmasıyla deyim yerindeyse bir arbede yaşanmıştı.

Ortaya çıkan tatsız görüntüler, Sultans tribünleri tarafından an be an kaydedilmiş ve bu görüntüler, NFLTR.com üzerinden de paylaşılmıştı.

İşte Sultans – Spartans maçını takiben tribünlerde yaşananlar:

Boğaziçi Sultans ile SDÜ Spartans arasında oynanan Üniversiteler Süper Ligi Çeyrek Final maçının bitiminde, Süleyman Demirel Üniversitesi koçları ve oyuncularının tribünlere yönelmesi sonrasında yaşananlar…

NFLTR.com paylaştı: 11 Mart 2018 Pazar

Boğaziçi Sultans ile SDÜ Spartans arasında oynanan Üniversiteler Süper Ligi Çeyrek Final maçının bitiminde, Süleyman Demirel Üniversitesi koçları ve oyuncularının tribünlere yönelmesi sonrasında yaşananlar… (İkinci video)

NFLTR.com paylaştı: 11 Mart 2018 Pazar

Öte yandan açıklanan Üniversite Sporları Federasyonu Disiplin Kurulu Kararları’nın devamında ise, 8 Nisan Pazar günü Yıldız Stallions ve Boğaziçi Sultans arasında oynanan Üniversiteler Süper Ligi yarı final maçının son çeyreğinde saha içerisine giren ve başhakem Berk Karacık’a sözlü ithamlarda bulunan Sulatns ofansif koordinatörü Emrah Aydın’ın da federasyon korumalı futbol müsabakalarından altı ay hak mahrumiyeti cezası almasına hüküm verildi.

Ülkemizdeki her Amerikan futbolusever gibi NFLTR ailesi olarak biz de bu yaşananları büyük bir üzüntü ile karşılarken, tüm takımlarımızı itidale davet ediyor ve bir daha sahalarda bu tarz görüntülerin yaşanmamasını umuyoruz.