Geride bıraktığımız hafta sonu İzmit Avni Kalkavan Stadı’nda oynanan final ve üçüncülük karşılaşmaları ile Üniversiteler Ligi 2018 Sezonu tamamlandı. Süper Lig finalinde Yıldız Stallions’ı mağlup eden DEÜ Efeler, ligin en büyüğü oldu!

Final haftasında perde Cumartesi günü saat 10.00’da, Antalya Vandals ve ÖZÜ Wolves arasında oynanan Üniversiteler 1. Ligi üçüncülük maçıyla açıldı ve Vandals, ÖZÜ Wolves karşısında 46 – 16 gibi farklı bir skorla kazanarak 1. Ligi üçüncü olarak tamamladı.

Takip eden müsabakada ise İstanbulls ve Yaşar Admirals, 1. Lig’de sezonun şampiyonunu belirlemek için sahaya çıktı. Zorlu geçen mücadelede kazanan 29 – 6’lık skorla İstanbulls olurken İstanbul Üniversitesi’ni temsil eden ekip, ipi namağlup göğüslemeyi başardı.

Final haftasında mücadele eden dört 1. Lig takımı da önümüzdeki sezon Üniversiteler Süper Ligi’nde boy gösterecek.

Finallerin ikinci gününde ise sahne Süper Lig ekiplerinindi. İlk olarak Boğaziçi Sultans ve ODTÜ Falcons, kürsünün son basamağı için mücadele verdi. Normal sezonda rakibine evinde mağlup olan Falcons, bu sefer 37 – 34’lük skorla sahanın kazananı olarak sezonu Süper Lig üçüncüsü olarak tamamladı.

Ülkemizde Üniversite futbolunun en büyüğünü belirleyecek olan Süper Lig final karşılaşmasında ise DEÜ Efeler ve Yıldız Stallions karşı karşıya geldi. Karşılaşma boyunca iki takımın da savunmaları ön plana çıkarken ilk yarı 7 – 0 Efeler’in üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda ise Stallions, savunmasının çabasıyla safety yaparak skoru 7 – 2’ye getirdi. Ancak Efeler, maçın bitimine bir dakika kala bulduğu koşu touchdown’u ile 13 – 2’lik üstünlüğü yakalayarak rakibinin umutlarını söndürdü ve takım tarihinde ilk kez Üniversiteler Süper Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

Final haftasında mücadele eden sekiz takımımızı da kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.