Avrupa’nın önde gelen özel liglerinden Central European Football League’in (CEFL) ulusal şampiyonları karşı karşıya getiren Championship dalında mücadele eden Koç Rams, 12 Mayıs Cumartesi günü Moskova’da konuğu olduğu Rus şampiyonu Moscow Patriots’a 61 – 21 kazanarak Doğu Konferansı’nı lider tamamladı ve lig finaline yükseldi!

Temsilcimiz ligin açılış maçında, 14 Nisan Cumartesi günü Kragujevac Wild Boars’u İstanbul’da ağırlamış ve zorlu geçen mücadeleyi 47 – 41 kazanarak grup liderliği ve final yolundaki en büyük rakibini ekarte etmeyi başarmıştı.

Öte yandan son iki Avrupa deplasman maçında rakiplerine kıl payı kaybeden Koç Rams, Patriots galibiyetiyle bu serisini noktaladı ve IFAF Şampiyonlar Ligi 2016 Sezonu’nda Carlstad deplasmanında ligin son şampiyonu Crusaders’a karşı aldığı tarihi galibiyetten bu yana Avrupa’daki ilk deplasman galibiyetini elde etti.

Avrupa liglerinde aldığı galibiyetler ve yükseldiği IFAF Final Four’u ile Türk Amerikan futbolu tarihinde önemli ilklere imza atan Koç Rams’in CEFL finalindeki rakibi ise Batı Konferansı’nı Wroclaw Panthers ve Prague Black Panthers’ın önünde lider tamamlayan Avusturya’nın güçlü ekibi Swarco Raiders oldu.

12 Mayıs Cumartesi günü CEFL’de sahaya çıkan bir diğer temsilcimiz Sakarya Tatankaları ise Sırbistan’ın önde gelen takımlarından Vukovi Belgrad’a karşı 56 – 28’lik skorla kaybetti. Ligin UEFA klasmanı sayılabilecek CEFL Cup’ta boy gösteren Tatankalar, bu sonuçla final oynama şansını kaybetti. Ancak takım tarihindeki ilk Avrupa maçına oldukça zorlu bir deplasmanda çıkan temsilcimiz, bu karşılaşma ile önemli bir tecrübe yaşama fırsatı buldu.

NFLTR ailesi olarak iki takımımızı da yürekten kutluyor, Koç Rams’e Swarco Raiders karşısında başarılar diliyoruz.