Türkiye Ragbi Federasyonu’nun sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamaya göre, Pazar günü Koç Rams ile Boğaziçi Sultans arasında oynanacak olan TAFL Kulüpler 1. Ligi finalinin yeri ve saati değişti.

Final maçı, İstanbul Olimpiyat Stadı’nın yanındaki İstanbul Olimpik Park Atletizm Tesisi’ne alınırken, maçın 18.00 yerine 19.30’da başlayacağı açıklandı. Karşılaşmanın aynı zamanda Digitürk 77. Kanal beIN Sports’ta canlı yayınlanacağı duyuruldu.

Geçtiğimiz yıl Koç Rams’in Sakarya Tatankaları’nı mağlup edip şampiyon olduğu final maçı TRT Spor canlı olarak yayınlamıştı. Şimdi ise 2017 – 2018 final maçı televizyonlardan canlı olarak yayınlanan ikinci TAFL maçı olarak tarihe geçecek…

Son üç sezonun ikisinde finalde karşılaşan Koç Rams ile Boğaziçi Sultans’ı bir kez daha finalde bir araya getiren mücadeleyi, Koç Rams kazandığı takdirde bir kez daha namağlup olarak şampiyon olacak (Sezonun ilk maçında Yeditepe Eagles’a yenilen Rams’in bu mağlubiyeti Eagles’a ligden düşme cezası gelince geçersiz sayılmıştı).  Bu durumda Rams, üst üste üçüncü defa şampiyonluğunu ilan edecek.

En son 2014 – 2015 sezonunda şampiyon olan Boğaziçi Sultans ise maçı kazanması halinde altıncı şampiyonluğuna ulaşacak…