Geride bıraktığımız hafta sonu gözler yurt dışında Koç Rams’in CEFL’de oynadığı final maçında, ülkemizde ise Kulüpler 2. Ligi’nde şampiyonu tayin edecek olan mücadeledeydi.

2017 Sezonu’nda sırasıyla 1. Lig yedincisi ve 1. Lig sekizincisi olarak lig düşen Gazi Warriors ve Hacettepe Red Deers, bu sezon 2. Ligi sürklase ederek normal sezonu ilk iki sırada bitirmeyi başarmış ve yarı finalde de Warriors, Bandırma Jets’i Red Deers ise Antalyaspor’u mağlup edince iki köklü Ankara ekibinin ezeli rekabeti 2. Lig finaline taşınmıştı.

9 Haziran Cumartesi günü Hacettepe Beytepe Stadı’nda saat 17.00’de start alan final mücadelesinde Gazi Warriors rakibi karşısında 42 – 0’lık galibiyete ulaşarak ligde ipi göğüslemeyi başardı.

Bu sonuçla Warriors, direkt olarak önümüzdeki sezonu 1. Lig’de geçirme hakkı kazancı. Red Deers ise bu sezon 1. Lig’i yedinci sırada bitiren Uludağ Timsahlar ile ilerleyen tarihte bir play-out maçına çıkacak ve bu maçın kazananı önümüzdeki sezon 1. Lig’de, kaybedeni ise 2. Lig’de mücadele edecek.

Biz de NFLTR ailesi olarak iki Ankara ekibini tebrik ediyor, Red Deers ve Timsahlar arasında oynanacak maçta iyi olanın kazanmasını temenni ediyoruz.