Kulüpler Ligi’nde oynanan yarı final maçlarıyla finalistler belli oldu. 1. Lig’de son dört sezondur final oynama başarısı gösteren Koç Rams bu serisini bozmazken Boğaziçi Sultans, son bölümleri nefes kesen mücadelede ODTÜ Falcons’ı devirerek bir yıl aranın ardından tekrar finale yükselme başarısı gösterdi.

Yarı final haftasının ilk maçında Koç Rams, Sarıyer Orhan Keçeli Stadı’nda 2017 sezonu finalisti Sakarya Tatankaları’nı ağırladı. Normal sezonun namağlup lideri Rams, Tatankalar’a karşı 39 – 14’lük net skorla galip geldi ve bir kez daha finaldeki yerini ayırtmış oldu.

3 Haziran Pazar günü ODTÜ Sahası’nda oynanan ODTÜ Falcons – Boğaziçi Sultans maçı ise yakın bir mücadeleye sahne oldu. Maçın son iki dakikasına 18 – 10’luk önemli bir skor avantajı ile giren ev sahibi ekip, bitime bir buçuk dakika kala Sultans yarı sahasının 30. yardında fumble yaparak topu rakibine teslim ederken Sultans için son bir final umudu yaratmış oldu.

O anda sahneye çıkan Sultans’ın milli formayı da terleten tecrübeli wide receiver’ı Yasin Can Parlak, yakaladığı touchdown pası ile skoru 18 – 16’ya getirirken bir de üstüne takip eden 2-point conversion oyununda end zone’a ulaşarak maçı uzatmaya taşımayı başardı.

Takımların sırayla hücum serisi gerçekleştirdikleri uzatmaların ilk drive’ında Falcons touchdown’a ulaşmasına rağmen ekstra sayı denemesini kaçırarak takip eden hücumda Sultans’a önemli bir avantaj teslim etti. Sultans ise hücum serisinde bir kez daha Yasin Can Parlak ile skor bulmasına rağmen receiver’a verilen kişisel faul ve oyundan atma cezası ile ekstra sayı denemesi için 15 yard geriye düştü ve bu dezavantajlı saha pozisyonunda Sultans kicker’ı PAT denemesini kaçırınca heyecan fırtınası ikinci uzatmaya taşındı.

İkinci uzatmada ilk hücum serisini gerçekleştiren deplasman ekibinde, diğer bir milli wide receiver Kubilay Ceylan bayrağı devralırken 10 numaralı oyuncu yakaladığı touchdown pası ile skoru 30 – 24’e getirdi. Bu touchdown’un ardından Sultans, ekstra sayı denemesinde başarıya ulaşırken takip eden Falcons hücum serisini durdurarak maçın skorunu 31 – 24 olarak tayin etti ve finallere verdiği bir sezonluk aranın ardından finalde yeniden Koç Rams’in rakibi olmayı başardı.

Kulüpler 2. Ligi’nde ise normal sezon lideri Gazi Warriors evinde Bandırma Jets’i 42 – 6 ile geçip 1. Lig hayalini sürdürürken normal sezon ikincisi Hacettepe Red Deers da ağırladığı Antalyaspor karşısında 10 – 2’lik skorla güldü ve Warriors’ı takiben ikinci finalist olmayı başardı.