TAFL Kulüpler 1. Ligi’nde 2018 Sezonu maratonu, bu hafta sonu oynanacak olan büyük final ile noktalanacak. 1 Temmuz Pazar günü Sarıyer Ziya Öniş Stadyumu’nda saat 18.00’de kickoff’u yapılacak olan şampiyonluk mücadelesinde normal sezon lideri Koç Rams ile ligin formda ekibi Boğaziçi Sultans karşı karşıya gelecek.

Yeditepe Eagles’ın küme düşmesiyle normal sezonlardaki yenilmezlik serisini 2018’de de sürdürmeyi başaran Koç Rams yarı finalde, geçen sezonun finalisti Sakarya Tatankaları’nı 39 – 14 mağlup ederek son dört sezonda olduğu gibi bir kez daha finaldeki yerini ayırtmıştı.

Normal sezonda Tatankaları deplasmanda mağlup ederek Sakarya ekibi ve İTÜ Hornets ile girdiği üçlü averajda ipi göğüsleyip playoff potasına üçüncü sıradan giren Boğaziçi Sultans ise nefes kesen yarı final maçında, ODTÜ Falcons’ı Ankara’da iki uzatma sonunda devirerek 2016 sezonundan sonra tekrardan final biletini almayı başarmıştı.

2014’ten bu yana oynanan dört Kulüpler 1. Ligi finalinin üçünde karşı karşıya gelerek TAFL’de son yılların değişmez rekabetini yaratan iki ekip, Pazar günkü mücadele sonrasında bu oranı beşte dörde yükseltmiş olacak.

Biz de NFLTR ailesi olarak iki takıma başarılar diliyor, bu karşılaşmanın dolu tribünlere karşı oynanıp TAFL takipçilerine bolca heyecan yaşatmasını umuyoruz…