Kasım ayında hiçbir maçını kazanamayan ve playoff ümitleri iyice azalan Cincinnati Bengals, oyun kurucusu Andy Dalton’ın sakatlığıyla yıkıldı. Favori olarak çıktığı Cleveland Browns maçında rakibine 35-20 yenilen Bengals’ta, kötü gelen bir snap sonrası topu kaybetmemeye çalışırken aldığı darbe ile el başparmağından sakatlanan Dalton’ın sezonu kapattığı açıklandı.

Ayın başında 5-3 durumunda olan ve wild card’ın en büyük adaylarından biri olarak gözüken Bengals’ın işi şimdi 5-6 durumunda Andy Dalton’sız oldukça zor olacak. Sezonun bitimine beş hafta kala Ohio ekibinin geleceğe umutla bakması için tek sebep ayak parmağındaki sakatlığı yüzünden sekizinci haftadan beri sahalardan uzak olan yıldız wide receiver A.J. Green geri dönecek olması…

Öte yandan önümüzdeki hafta son haftaların formda ekiplerinden Denver Broncos’u konuk edecek olan Bengals’ta Dalton’ın yokluğunda sahaya çıkacak olan Jeff Driskel, kariyerinde ilk defa bir maça ilk 11’de başlayacak.

2010 yılında lise son sınıftayken Amerika’nın en iyi genç quarterback’lerinden biri olduğu konuşulan Driskel, NCAA kariyerine Florida Gators ile başlamış ancak 2014 sezonunda yedeğe çekildikten sonra Louisiana Tech’e transfer olmuştu.

Louisiana Tech’teki son sezonunda 13 maçta 4,026 yard, 27 touchdown pası ve sekiz interception’lık performans ortaya koyan oyuncu 2016 NFL Draftı’nın altıncı turundan San Francisco 49ers tarafından seçilmişti. Sezonun başında takımdan kesilen Driskel, hemen Cincinnati Bengals kadrosuna katılmıştı ve iki sezondur Andy Dalton ile AJ McCarron’ın ardından üçüncü QB olarak takımda görev yapıyordu.

Bu yıl sezonun başında AJ McCarron’ın ayrılmasıyla beraber ikinci QB’liğe yükselen Driskel, Dalton sakatlıktan sonra Browns karşısında bir touchdown pası atsa da NFL çevreleri için şimdilik bir kapalı kutu. Driskel’a da bir şey olursa Bengals’ta formanın geçeceği isim ise son yıllarda NFL’in en çok eleştirilen QB’lerinin başında gelen Tom Savage olacak.