Kansas City Chiefs’de Kovulan Savunma Koçu Sutton’ın Yerine Steve Spagnuolo Getirildi

AFC Finali’nde New England Patriots’a 37-31 yenilerek Super Bowl’un kapısından dönen Kansas City’de sezon boyunca zorlanıp maçtan iki gün sonra kovulan savunma koordinatörü Bob Sutton’ın yerine deneyimli savunma koçu Steve Spagnuolo getirildi.

Sezon genelinde ligin en iyi hücum takımlarından biri olan Kansas City Chiefs, savunma istatistiklerinde lig genelinde 31. sırada olsa da bu takımın playoff başarısı esnasında çok göze batmamıştı. Ancak Chiefs, konferans finalinde Patriots hücumu karşısında varlık gösteremeyince fatura Andy Reid tarafından Bob Sutton’a kesilmişti.

Spagnuolo ise 1999-2006 yılları arasında Philadelphia Eagles’da savunma mevki koçluğu yaparken şu andaki Chiefs koçu Andy Reid ile çalışmıştı. Tecrübeli koç, en son savunma koordinatörlüğü yapmakta olduğu New York Giants takımı, 2017 sezonunun bitmesine dört maç kala koç Ben McAdoo’yu kovunca sezon sonuna geçici head koçluk yapmış, sezon sonunda da kendisini kapının önünde bulmuştu.

New York emanet koçluğu dışında kariyerindeki tek head koçluk macerasında 2009-2011 yılları arasında St. Louis Rams takımıyla 10-38’lik bir “başarı” gösteren Spagnuolo, dinamik Chiefs hücumunun yanında yerlerde sürünen savunmayı ve bu savunmanın yanında da kendi kariyerini diriltmekten sorumlu olacak…