NFL’de off season’ın ilk bombasını Baltimore Ravens ve Denver Broncos patlatırken taraflar arasında sağlanan anlaşma sonucunda kariyerinde Super Bowl MVP ödülü bulunan 34 yaşındaki quarterback Joe Flacco, Broncos’a takas oldu.

Broncos’un tecrübeli oyun kurucu için dördüncü tur draft hakkını gözden çıkardığı öğrenilirken takımların, anlaşmanın detaylarını NFL’de yeni lig yılının başlayacağı 13 Mart tarihinden önce açıklamasına izin verilmiyor.

Halihazırda üç yıllık kontratı bulunan ve bu kontratını Broncos ile yeniden yapılandıracağı düşünülen Flacco, takasın kesinleşmesiyle birlikte 11 sezondur formasını giydiği Ravens’a veda etmiş oldu.

Ravens formasıyla takımı yedi kez post-season’a taşımayı başaran Flacco, 2012’de ise takımla birlikte Super Bowl’a kadar yükselmiş ve New Orleans’ta oynanan Super Bowl XLVII’de San Francisco 49ers’ı devirmeyi başararak Baltimore ekibine 12 sezon sonraki ilk şampiyonluğunu yaşatmıştı. Flacco, ayrıca maçın MVP ödülünü de kazanmıştı.

Her ne kadar kariyerinde pek çok post season tecrübesi ve Super Bowl MVP ödülü bulunsa da, Flacco devamlı olarak eleştirilen bir quarterback olarak öne çıktı ve adı da Super Bowl kazanan en kötü oyu kurucu sıralamalarında başı çekti.

Buna rağmen Super Bowl XLVII sonrasında Ravens’tan aldığı kontrat ile zamanın en çok kazanan quarterback’i olmayı başaran Flacco, üst üste playoff’suz geçen yılların ardından geride bıraktığımız sezonda da formasını çaylak Lamar Jackson’a kaptırmış ve Flacco ile 4-5’lik dereceye ulaşabilen Ravens, çaylak yıldızının önderliğinde çıktığı son yedi karşılaşmanın altısını kazanarak dört sezon sonra post-season görmeyi başarmıştı.

Takasın Denver tarafında ise yeni head koç Vic Fangio’nun Ravens koçluğu yaptığı dönemde Flacco ile çalışmış olması öne çıkıyor.

Peyton Manning’in 2015 sezonunu takiben verdiği emeklilik kararından bu yana genel menajer John Elway öncülüğünde oyun kurucu arayışına girişen Broncos, bu dönemde Trevor Siemian, Brock Osweiler, Paxton Lynch gibi isimlerden umduğunu bulamamış ve son olarak, 2018 off-season’ında Case Keenum’a iki yıl 36 milyon dolarlık bir kontrat vermişti. Anacak oyuncunun beklentilerin altında kalan performansı sonrasında takım, gözünü bir kez daha oyuncu piyasasına çevirmişti.

Super Bowl XLVII yolculuğunda belki de en önemli sınavını Peyton Manningli Broncos’a karşı deplasmanda oynadığı Divisional Tur maçında veren Flacco, takımı 35 – 28 gerideyken bitime 40 saniye kala Jacoby Jones’a attığı tam 70 yard’lık pas ile maçı uzatmaya taşımış ve Ravens, ikinci uzatmada Justin Tucker’ın ayağından bulduğu kick ile AFC Finali’ne yükselen taraf olmayı başarmıştı.

Bakalım Flacco, zamanında oldukça büyük bir hayal kırıklığı yaşattığı Broncos taraftarı ile barışıp takımı üç sezon sonra ilk kez playoff’lara taşımayı başarabilecek mi?