Pazar gecesi Atlanta’daki Mercedes Benz Stadyumu’nda NFL’in en büyüğü olmak için kozlarını paylaşan New England Patriots ve Los Angeles Rams’in mücadelesinde zafere ulaşan taraf, 13 – 3’lük skorla Patriots oldu ve 2000’lerin dynasty’si, takım tarihindeki Super Bowl zaferi sayısını altıya çıkararak bu alanda NFL tarihinin başını çeken Pittsburgh Steelers’ı yakalamayı başardı.

Tüm zamanların en düşük skorunun atıldığı, maçtaki ilk ve tek touchdown’un bitime yedi dakika kala kaydedildiği karşılaşmada Patriots’un süperstar quarterback’i Tom Brady touchdown pası atamazken, En Değerli Oyuncu (MVP) ödülü de maçı 10 top tutuş ve toplam 141 yard ile tamamlayan tecrübeli wide receiver Julian Edelman’a gitti.

Ayrıca Edelman, bu karşılaşma ile Super Bowl kariyerinde toplam 1345 yardlık top tutuşa ulaşarak Dallas Cowboys’un efsane wide receiver’ı Michael Irvin’i bu alanda geride bırakmayı başardı ve Super Bowl tarihinde Jerry Rice’ın ardından en çok top tutuş yardı alan ikinci isim oldu.

İlk çeyreği skorsuz tamamlanan maçta Patriots, scoreboard’daki eşitliği ilk yarının bitimine 10 buçuk dakika kala kicker Stephen Gostkowski’nin ayağından bulduğu 42 yardlık alan golü ile bozarken Rams’in bu alan golüne cevabı üçüncü çeyrekte yine bir alan golü ile geldi.

3 – 3’lük skorla girilen son çeyrekte sahneye çıkan Patriots tight end’i Rob Gronkowski, bitime yedi buçuk dakika kala iki Rams secondary oyuncusunun savunmasına rağmen yakaladığı yaklaşık 30 yard’lık pas ile takımını bir yard’a taşımayı başarırken, takip eden oyunda çaylak running back Sony Michel end zone ile buluştu ve karşılaşmanın ilk touchdown’unu da kaydetmiş oldu.

Takip eden Rams drive’ında ise genç oyun kurucu Jared Goff, takımını maçta ilk kez rakibin 30 yard’ına sokmayı başarmasına rağmen iki ve 10 oyununda interception atarak bir nevi Los Angeles ekibinin fişini çekmiş oldu ve Gostkowski’nin bir alan golüne daha engel olamayan Rams, sahadan 13 – 3’lük skorla yenik ayrıldı.

İki takım hücumunun da adeta sustuğu karşılaşmayı Tom Brady, 262 pas yard’ı ve bir interception ile tamamlarken Jared Goff ise azımsanmayacak bir kısmını maçın koptuğu garbage drive’ında Brandin Cooks’a attığı paslar oluşturmak üzere toplam 229 yard’lık pas ve bir de interception ile bitirdi.

Bu iki quarterback’in pas yard’ından daha ilginç bir istatistiğe ise adı, Sezonun En İyi Hücum Oyuncusu ödülü yarışında favorilerden biri olarak öne çıkan ve normal sezonu maç başına 90  koşu yardı ile bitiren Rams running back’i Todd Gurley imza attı ve yıldız oyuncu, NFL’in en büyük sahnesinde karşılaşmayı yalnızca 35 yard ile tamamlayıp tek bir touchdown’a ulaşamadan maçı tamamladı.

İzleyenlere seyir zevki anlamında pek bir şey sunamayan Super Bowl LIII, buna rağmen birçok rekora da sahne oldu. İki tarafın da toplamda en az sayı (16) bulduğu Super Bowl olmasının dışında aynı mücadele, kazanan takımın da en az sayı (13) ile zafere ulaştığı Super Bowl olarak tarihe geçti.

Buna ek olarak, maçın ilk sekiz drive’ında skora ulaşamayarak punt vurmak zorunda kalan Rams, üst üste en çok drive’da punt vuran Super Bowl ekibi olurken böyle bir atmosferde kendisini çok kez sahada gördüğümüz Rams punter’ı Johnny Hekker da vurduğu bir punt’ta 65 yard’a ulaşarak Super Bowl tarihinin en uzun punt’ını vurmayı başardı.

Karşılaşmanın düşük skorlu geçmesinin ortaya çıkarttığı bu rekorları bir kenara bırakırsak bu maç ile Patriots, takım olarak ve Brady – Belichick özelinde de çeşitli rekorlara imza attı.

Takım tarihinde 11. Super Bowl’a çıkarak bu alanda NFL rekorunu kıran Patriots’ta 66 yaşındaki head koç Bill Belichick, Super Bowl kazanan en yaşlı head koç olma unvanına erişti. Öte yandan Belichick, altısı Patriots head koçu ikisi de New York Giants defansif koordinatörü görevinde olmak üzere toplam Super Bowl zaferi sayısını sekize yükselterek NFL tarihindeki tüm oyuncu / koç / genel menajer / takım sahibi listesi düşünüldüğünde bu alanda zirveye oturmayı başardı.

2017’de kazandığı Super Bowl ile yüzük sayısını beşe çıkaran ve linebacker / defansif end Charles Hayley ile en çok Super Bowl yüzüğüne sahip oyuncu olma rekorunu paylaşan Brady ise bu karşılaşma sonunda bu alandaki tahtı tek başına ele geçirdi. Ayrıca 41 yaşındaki oyun kurucu, yüzüğe ulaşan en yaşlı quarterback olarak da tarihe geçti.

Maçı takiben kırdığı rekorlar hakkında konuşan Brady, “Altı Super Bowl yüzüğünün uzun süre kırılamayacak bir rekor olduğunun farkındayım.” derken “2001’den beri en iyi takım arkadaşları oynadığımdan ötürü kendimi kutsanmış hissediyorum. Bu takımı bu kadar başarılı yapan etken de aramızdaki kardeşlik ruhudur.” ifadelerine yer verdi.