Üniversiteler Süper Ligi’nde çeyrek final heyecanı geride bıraktığımız hafta sonu dört farklı şehirde oynanan dört karşılaşmayla devam etti ve son sekiz takım, yarı final biletini alabilmek için sahada ter döktü.

Çeyrek final haftasında perde 23 Mart Cumartesi günü Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Stadı’nda açılırken B Grubu lideri Yıldız Stallions C Grubu ikincisi İstanbulls’u ağırladı. Ev sahibi ekip, İstanbulls karşısında 20 – 13’lük skorla kazanarak bir sezonda daha yarı finale yükselmeyi başardı.

Günün ikinci karşılaşmasında ise C Grubu birincisi ODTÜ Falcons ile B Grubu ikincisi Bilgi Hunters, kozlarını ODTÜ Sahası’nda paylaştı. Falcons, Hunters’ı 13 – 11 ile devirmeyi başarırken böylelikle B – C gruplarının çapraz eşleşmelerinin ikisinde de gruplarını lider tamamalayan ekipler yarı finale yükselmeyi başardı.

24 Mart Pazar günü ise A – D grubu çapraz eşleşmeleri oynanırken sahaya ilk olarak, D Grubu’nda Antalya Vandals ve Boğaziçi Sultans ile girdiği üçlü averajdan galip çıkarak ipi göğüsleyen Sakarya Tatankaları ve A Grubu ikincisi Anadolu Rangers çıktı. İki takımın Sakarya Üniversitesi BESYO Sahası’nda oynadığı karşılaşmada Rangers, deplasmanda rakibini 22 – 7 ile geçmeyi başardı ve yarı final biletini cebine koydu.

Haftanın son çeyrek final mücadelesi ise İzmir Dokuz Eylül Tınaztepe Sahası’nda oynandı ve geçtiğimiz yıl Üniversiteler Süper Ligi’ni şampiyonluk ile tamamlayan ve bu sene de A Grubu’nu lider bitiren DEÜ Efeler, normal sezonun son haftasında evinde Tatankalar’a karşı kazanarak çeyrek final biletini son anda alan Boğaziçi Sultans’ı ağırladı. Karşılaşmada gülen taraf ise 30 – 14’lük skorla DEÜ Efeler oldu.

Yarı final eşleşmeleri ve tarihleri ise henüz açıklanmadı…

Haftanın Üniversiteler 1. Ligi’nde oynanan karşılaşmalarının sonuçları ise şöyle:

A Grubu – Hacettepe Red Deers @ TOBB ETU Raiders: 19 – 38

B Grubu – Işık Chargers @ Koç Rams: 0 – 33

B Grubu – DAU Crows @ Kocaeli Sharks: 6 – 9

Böylelikle Üniversiteler 1. Ligi’nde grup maçları tamamlanırken ligdeki çeyrek final eşleşmeleri de şu şekilde ortaya çıktı:

Akdeniz Heroes @ Koç Rams: 30 Mart Cumartesi – 14.00 – Koç Üniversitesi Çim Sahası

ÇOMÜ  Vatanseverleri @ Düzce Panthers: 6 Nisan Cumartesi – 14.00 – Düzce Üniversitesi Futbol Sahası

AİBÜ Bears @ Hacettepe Red Deers: 6 Nisan Cumartesi – 14.00 – Hacettepe Beytepe Sahası

Kocaeli Sharks @ Afyon Kocatepe Victory Walkers – 7 Nisan Pazar – 17.00 – Afyon Spor Kompleksi

Tüm takımlarımızı başarılarından dolayı tebrik ederken, geride bıraktığımız hafta hayatını kaybeden DAÜ Crows oyuncusu Yasin Düşüner’e Allah’tan rahmet, başta ailesi ve DAÜ Crows olmak üzere tüm TAFL camiasına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.