Sekiz takımın yer aldığı ve eleme usulü oynanan CEFL Cup çeyrek finalinde Moscow Patriots takımı ile karşılaşan ve sahadan 40-19 galip ayrılarak yarı final oynama hakkı elde eden İTÜ Hornets, 18 Mayıs Cumartesi günü yine kendi sahasında turnuvanın diğer Moskova ekibi Moscow Spartans ile karşı karşıya geldi…

İlk hücum serisinde sayı bulamayan Hornets karşısında, maça hücumda etkili başlayan Spartans ilk yarı boyunca sahada üstün olan taraftı. İlk yarısı 28-10 Moskova ekibi lehine sonuçlanan maçın ikinci yarısında da İTÜ Hornets sadece bir touchdown kaydedebilirken, Moskova ekibi bu yarıda da etkili oyununu sürdürünce skor konuk ekip lehine 43-17 olarak tayin edildi.

İTÜ Hornets’ın sayıları Berkay Bayraktar’ın 30 yardlık alan golü, oyun kurucu Moses Skillon’ın Atahan Demirtaş’a attığı 26 yardlık touchdown pası ve yine Skillon’ın Christopher Green’e attığı TD pasıyla geldi.

Bu skorla birlikte İTÜ Hornets, CEFL Cup’taki macerasını iki maçta bir galibiyet ile kapatmış oldu. Avrupa’daki bir diğer temsilcimiz Koç Rams ise CEFL Championship’te geçtiğimiz hafta aldığı yenilgiyle sezonu kapatmıştı. Rams bu yıl gruplarda oynadığı üç maçta galibiyet elde edememişti.

Öte yandan CEFL Cup’taki diğer yarı final karşılaşmasında Belgrad SBB Vukovi karşısında 42-27 galip gelen Bolzano Giants finale yükseldi. Bolzano Giants ile Moscow Spartans arasındaki final maçını 8-9 Haziran haftasında oynanacak…