Arizona Cardinals, Ağustos ayının başında görüştüğü ancak görüşmelerin olumsuz sonuçlandığı wide receiver Michael Crabtree’yi sonunda kadrosuna kattı. Tecrübeli wide receiver’ın Cardinals ile bir yıllığına 3.25 milyon dolara anlaştığı açıklandı.

Yeniden yapılanma döneminde olan Arizona ekibi, Crabtree’ye kadroda yer açmak için Kevin White ile yollarını ayırdı. Chicago Bears’ın eski ilk tur seçimi olan ancak kariyeri boyunca sakatlıklar yüzünden çok fazla sahaya çıkamayan White, off-season’da 1.4 milyon dolara Cardinals ile anlaşmış ancak hazırlık kampında tekrardan bağlarından sakatlanmıştı.

Öte yandan Larry Fitzgerald, Andy Isabella ve Christian Kirk gibi isimleri bulunduran Cards wide receiver grubunu güçlendirmesi beklenen Crabtree, son olarak Baltimore Ravens forması giymişti. 10 yıllık kariyeri boyunca hiçbir zaman Pro Bowl olmayan Crabtree, bu rağmen başarılı performanslarıyla dikkat çekiyordu.

Lig genelinde en güvenilir iki numaralı receiver’larından biri olan Crabtree, bir defa San Francisco 49ers bir defa da Oakland Raiders formaları giyerken 1,000 yard barajını açmayı başarmıştı. 2009 NFL Draftı’nın 10. sırasından seçilen oyuncu 2014 sezonuna kadar bu takımın formasını giymiş, 2015 sezonundan itibaren oynadığı Oakland Raiders’ta gösterdiği başarılı performanslarla herkesin takdirini kazanmıştı.

32 yaşındaki oyuncunun Arizona Cardinals’ın yeni koçu Kliff Kingsbury’niin yedi yıl çalıştığı Texas Tech’in en başarılı wide receiver’larından biri olması da bu transferin gerçekleşmesinde önemli rol oynamışa benziyor.

Crabtree’nin tecrübesinin 2019 NFL Draftı’nın bir numarası Kyler Murray’nin önderliğinde sahaya nasıl yansıyacağını bize zaman gösterecek…