New Orleans Saints, yıldız oyuncusu Michael Thomas’ı, beş yıllığına 100 milyon dolarlık kontrat ile NFL’in en çok kazanan wide receiver’ı yaptı. Thomas’ın yeni kontratının 61 milyon dolarının garanti olduğu açıklandı.

Michael Thomas, yeni kontrat talebi ile hazırlık kampına katılmayan Ezekiel Elliottt, Melvin Gordon, Yannick Ngakoue ve Trent Williams gibi yıldız isimler arasında yer alıyordu. Saints, son yıllardaki başarısında önemli bir rol üstlenen yıldızının kontrat talebini karşılayıp, şampiyonluk parolasıyla yola çıkacağı 2019 sezonu öncesi büyük bir problemini gidermiş oldu.

26 yaşındaki oyuncu böylece yılda 18 milyon dolar kazanan Cleveland Browns’ın yeni transfer Odell Beckham Jr.’ı da geride bırakmayı başardı…

2016 NFL Draftı’nın ikinci turunda seçilen Thomas, bu yıl çaylak kontratının son senesine giriyordu. Yıldız oyuncu 1.148 milyon dolar kazanacağı bu kontratın son yılını oynamak istemiyordu.

İlk üç sezonunda ligde en fazla pas tutan oyuncu olan Michael Thomas, toplamda 3,787 yard ve 23 touchdown ile Saints pas hücumunun en önemli ismi olmuştu. Geçtiğimiz sezon kendisine atılan pasların yüzde 85’ini yakalayan Michael Thomas, takımına toplamda 75 first down kazandırarak bu alanda da lig üçüncüsü olmuştu.

Drew Brees’in belki de kariyeri boyunca oynadığı en iyi wide receiver olan Michael Thomas, yeni dev kontratı ile birlikte son üç yıldaki başarılı performansını sürdürmek amacında. Büyük kontrat arayan diğer wide receiver’lar Julio Jones ve Amari Cooper’ın ise alacakları yeni kontratlar ile yıllık kazanç olarak Michael Thomas’ı geçip geçemeyeceğini ise hep birlikte göreceğiz…