NFL, ligin en sorunlu oyuncularının başında gelen Josh Gordon’ın men cezasını koşullu olarak kaldırdığını açıkladı. NFL Başkanı Roger Goodell, yayınladığı açıklamada “Josh’ın hem bireysel olarak hem de profesyonel olarak başarılı olmasını istiyoruz. Herkes bu umutta hem fikir ve onu her türlü destekleyeceğiz. Ancak Josh’ın da bildiği gibi başarısı önce ona bağlı” dedi.

Gordon böylece geçtiğimiz yılın ortasında transfer olduğu New England Patriots’ın tesislerine dönüp çalışmalara başlayabilecek. Oyuncu, Patriots’ın 22 Ağustos’taki üçüncü hazırlık maçında takımla birlikte olabilecek ancak maçta sahada olamayacak. Takip eden haftada ise sahadaki yerini alabilecek.

28 yaşındaki wide receiver Aralık ayında ligin madde kullanımı politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle süresiz men cezasına çarptırılmıştı. Gordon, bu karardan kısa bir süre önce mental sağlığına odaklanmak için Amerikan futbolundan uzaklaşacağını açıklamıştı. Başarılı oyuncunun başı uzun yıllardır alkol ve marihuana kullanımı ile dertteydi.

Yıldız receiver NFL’den aldığı cezalar sebebiyle Cleveland Browns forması giyerken iki tam sezonu kaçırmış ve 2014 ila 2018 yılları arasında sadece 11 maçta oynayabilmişti. 2017 Kasım ayında tekrardan men cezası koşullu olarak kaldırılan Gordon, beş maç Browns forması giymişti.

Geçtiğimiz Eylül ayında Cleveland Browns’tan New England Patriots’a takas olan Gordon, ceza alana kadar takım ile çıktığı 11 maçta 720 yard ve üç touchdown ile eski başarılı günlerini hatırlatmıştı. Gordon ceza almadan oynadığı son sezonda, 2013 yılında 14 maçta 1,646 yard top tutarak bu alan NFL lideri olmuş ve Pro Bowl’a seçilmişti.

Sağlıklı ve sorunlardan uzak olduğu durumda Josh Gordon’ın 2019 sezonu için Julian Edelman ile birlikte Patriots’ın en önemli iki hücum silahından biri olması bekleniyor…