Sezona arka arkaya New England Patriots ve Seattle Seahawks yenilgileriyle başlayan Pittsburgh Steelers, oyun kurucusu Ben Roethlisberger’ın sezonu kapattığını açıkladı. Seahawks karşısında sağ dirseğinden sakatlanan Roethlisberger’ın ameliyat olacağı belirtilirken, Big Ben’in yokluğunda Mason Rudolph hücumu devralacak.

2004 yılından beri Steelers’ın as quarterback’i olan Roethlisberger, kariyeri boyunca hiçbir sezon dört maçtan fazla kaçırmamıştı. Son olarak 2016 sezonunun yedinci haftasında sakatlanan Big Ben, o günden ciddi bir sakatlık yaşamamıştı. En son 16 yıl önce, 10 maçtan fazla Roethlisberger olmadan oynayan Steelers, o yılı Tommy Maddox önderliğinde 6-10 tamamlamıştı.

Geçtiğimiz sezon dört yıl aradan sonra ilk defa playoff’ları kaçıran Pittsburgh ekibi, bu yıl Roethlisberger önderliğinde tekrardan düzlüğe çıkmayı amaçlıyordu. 2018’de kaçan playoff’lara rağmen Roethlisberger, 5,129 yard pas atıp bu alanda NFL lideri olmuştu.

Off-season’da kendisini 2021 sezonuna kadar Steelers’ta tutacak bir sözleşmeye imza atan 37 yaşındaki oyuncunun, bu sakatlık sonrası kariyerine nasıl bir yön vereceği ise büyük merak konusu…

Öte yandan 2018 NFL Draftı’nın üçüncü turundan seçilen Mason Rudolph ise iki yıllık kariyeri boyunca ilk resmi maçına böylece Seahawks karşısında çıkmış oldu. 24 yaşındaki oyuncu, 112 yard, iki touchdown pası ve bir interception’lık bir peformans ortaya koysa da takımına galibiyeti getiremedi.

Sezonun ilk haftasında Nick Foles’un sakatlığı sonrası yedek oyun kurucularından Josh Dobbs’u Jacksonville Jaguars’a gönderen Steelers’ta şu an için Rudolph’un arkasında bir başka oyun kurucu bulunmuyor…